Pop: Jedna loša noć i gotovo; Kemba: Rastemo kao tim

Vesti 27. avg 20191:42 > 1:59
Quinn Rooney/Getty Images

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država su pobedom protiv Kanadske ekipe završili niz pripremnih utakmica pred Svetsko prvenstvo u Kini. Izabranici Grega Popoviča imaju jedan poraz i to od selekcije Australije, a kako kažu to je bio dobar alarm pred početak takmičenja.

Ekipa koju selektor Greg Popovič ima na raspolaganju igra po prvi put zajedno i to će verovatno Amerikancima biti najveći izazov na predstojećem Mundobasketu. Trener ekipe smatra i da je poraz od Australije pre nekoliko dana veliko iskustvo za tim koji će iz toga nešto naučiti.

Povezano

 „Naučili su da u ovakvom takmičenju ne možeš da imaš loše veče. Jedno takvo i gotovo je. Još imamo mnogo da naučimo, ova grupa igrača nikada nije igrala zajedno ranije. Meč po meč, trening po trening i shvatićemo. Protiv Kanade smo imali još jednu lekciju da shvatimo kako treba da razmišljamo ulazeći u ove mečeve. Fizički su naproni i moramo da zadržimo energiju 40 minuta. Dobro rade jer su fokusirani, ne pričaju sa sudijama i ne zanimaju ih loše odluke. Tek treba mnogo napretka da ostvarimo. Završnica napada treba da bude bolja ali za to treba vremena da se momci naviknu jedni na druge“, kazao je Greg Popovič posle trijumfa njegove ekipe nad Kanadom

Kapiten selekcije Kemba Voker veruje da je takođe poraz od Australije vredna lekcija.

Taj poraz nam je dao novo viđenje situacije. Nismo radili stvari kao na prvom meču protiv njih i to je alarm za nas. Sjajan poziv za buđenje. Nadam se da ćemo nastaviti da rastemo jer je to cilj“, kazao je Voker dok je njegov saigrač Džejlen Braun ubeđen da ovaj tim još uvek ništa nije pokazao.

Samo grebemo po površini. Imamo mnogo prostora za napredak, talentovani smo. Moramo da radimo zajedno dok sve ne dođe samo na svoje mesto. Ne teče sve sasvim kako treba ali doći ćemo dotle“, dodao je Braun.

Amerikanci Svetsko prvenstvo počinju 1. septembra utakmicom sa Češkom, a zatim slede mečevi sa Japanom i Turskom.