Pop: Kad se igra 40 minuta, niko ne igra dovoljno

Vesti 1. sep 20199:45 > 9:50
Lintao Zhang/Getty Images

Trener košarkaške reprezentacije SAD Greg Popović govorio je za medije o tome kako će raspodeliti minute američkim reprezentativcima na Svetskom prvenstvu u Kini i naglasio da ne postoji način da to učini kojim će svi biti zadovoljni.

Trener San Antonio Sparsa govorio je za medije pred meč koji će aktuelni svetski prvaci igrati u Šangaju protiv Češke. Biće to prvi duel za Amerikance na turniru, a u grupnoj fazi rival će im, osim Čeha, biti i selekcije Japana i Turske.

Povezano

Znate, kada meč traje 48 minuta, vi imate dovoljno vremena da na teren pošaljete sve igrače koje želite. Kada su pravila drugačija i igra se 40 minuta, onda već morate da donesete neke odluke jer je veoma moguće da neće igrati svi igrači“, izjavio je Greg Popović.

Nemoguće je pružiti minute svima koji bi želeli da igraju, ali srećom momci to razumeju. Bitno je da mi pobeđujemo, a ne da govorimo o broju minuta, broju poena i sličnim stvarima“, dodao je 70-godišnji stručnjak.

Svi znaju da će verotvatno imati drugačije uloge u odnosu na one na koje su navikli u svojim NBA timovima i da će na parketu provoditi manji broj minuta nego u NBA“, zaključio je petostruki NBA prvak.

Meč između Češke i SAD na programu je od 14 časova i 30 minuta u nedelju po srednjeevropskom vremenu, a možete pratiti direktan prenos na Sport klubu 2.