Duveriolu: Željko i Duda su na drugom nivou

Vesti 1. sep 201913:13 > 13:17
fiba.basketball

Centar istanbulskog Fenerbahčea Ahmed Duveriolu nastupa pod drugim imenom na Svetskom prvenstvu u Kini, a za novinare je govorio o tome koliko mu je značilo što je imao priliku da u klupskoj karijeri sarađuje sa srpskim trenerima Željkom Obradovićem i Dušanom Ivkovićem.

Reprezentacija Jordana poražena je na startu Svetskog prvenstva u Kini – nije uspela da dođe do iznenađenja i pobedi Dominikansku republiku uprkos sjajnoj igri Ahmeta Duveriolua, koji je postigao 34 poena šutirajući iz igre 14/18.

Duveriolu trenutno je član Fenerbahčea, u kojem je od 2016. godine i gde ga trenira srpski stručnjak Željko Obradović. Pre toga nastupao je za Anadolu Efes, u kojem ga je trenirao Dušan Ivković.

Treneri poput Željka i Dude vas podučavaju svemu – detaljima, svim detaljima. Oni vam daju sve i kažu vam šta je vaš posao u timu i tokom utakmice. Prenose sve što vam je potrebno u vezi sa košarkom – kako da se krećete, kako da igrate itd.“, rekao je Ahmet Duverioglu.

Imao sam mnogo sreće što su mi oni treneri – prvo sam bio kod Ivkovića, a sada mi je treća godina kod Obradovića. Oni su na drugom nivou. Naučili su me kako da igram košarku i mnogo sam napredovao radeći sa njima“, izjavio je centar reprezentacije Jordana.

Čak i kada sam u Kini razgovaram sa trenerom Obradovićem, on mi govori kako da postupim u određenim situacijama na utakmicama, iako je sistem drugačiji“, zaključio je 26-godišnji košarkaš.

Duveriolu je u rodnom Jordanu poznatiji pod imenom Al-Dvairi.