Mitrović: Ofanzivno smo bili nemoćni

Vesti 1. sep 201917:08 > 17:13
fiba.basketball

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, Zvezdan Mitrović posle poraza od Grčke na startu Svetskog prvenstva naglasio je da je prvo poluvreme bilo izuzetno loše, naročito u napadu, ali da veruje da je ekipa spremna da nastavi borbu za plasman u drugu fazu.

Crna Gora je poražena od Grčke sa 85:60, u prvom poluvremenu je postigla svega 16 poena, pa je na semaforu pisalo 42:16. Posle dana pauze, sledi duel sa Novim Zelandom, a u slučaju pobede i meč za plasman u drugu fazu takmičenja protiv Brazila.

Veoma loš debi. Znali smo i pre meča da je Grčka bolja, ali igrali smo veoma, veoma loše u prvom delu. Ofanzivno smo delovali nemoćno. Ubacili smo svega 16 poena, ništa nismo mogli da pogodimo, ni ispod koša, ni sa distance. Sve je izgledalo bolje u nastavku, ali je razlika bila ogromna i nije bilo realno očekivati da napravimo preokret”, naglasio je Mitrović i nastavio:

Odmah se okrećemo duelu sa Novim Zelandom. Moj posao je da podignem ekipu, ali verujem da su i momci svesni da je ovo turnirski sistem takmičenja i da odmah moraju da zaborave Grke i fokusiraju se na meč koji sledi. Utakmica sa Novim Zelandom je od velikog značaja i to je naša prilika da ostanemo u trci za ostvarenje još jednog podviga, odnosno do plasmana u drugu fazu Mundobasketa. Bićemo spremni za Novi Zeland, siguran sam u to”.

Utakmica između Crne Gore i Novog Zelanda na programu je u utorak sa početkom u 10 časova. U prvom kolu, Novi Zeland je posle utakmice bez odbrana, posle meča po principu trči i šutiraj, poražen od Brazila sa 102:94.