Vučević: Meč sa Novim Zelandom od vitalnog značaja

Vesti 2. sep 201910:37 > 10:40
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore nisu uspeli da pariraju objektivno kvalitetnijoj selekciji Grčke. Janis Adetokumbo i drugovi su slavili sa 85:60, a sve dileme oko pobednika rešili u prvom poluvremenu – 42:16.

Povezano

Postigli smo samo 16 poena u prvom poluvremenu, to nije dovoljno ni protiv Grčke, ni protiv bilo koga. Šta je uzrok tako slabog izdanja u napadu? Ne znam. Bilo je malo treme sa jedne, prevelike želje sa druge strane. Grci su to znali da kazne. U drugom poluvremenu smo popravili utisak, borili se do kraja. Grčka je pokazala da je apsolutni favorit u grupi i jedan od favorita kada je reč o borbama za medalju. Idemo dalje, Grčka je zaboravljena, sledi Novi Zeland”, rekao je Nikola Vučević i nastavio:

Na takmičenjima kakvo je Svetsko prvenstvo nema vremena za tugovanje posle poraza, niti za slavlje posle pobeda. Mečevi se smenjuju kao na filmskoj traci i morate odmah da zaboravite šta je ostalo iz vas, a da se okrenete obavezama koje slede. Da smo recimo odigrali maestralno i pobedili Grčku, ništa nam to ne bi značilo u slučaju poraza od Novog Zelanda. Nama je meč koji sledi od vitalnog značaja u nastojanju da ostanemo u borbi za plasman u drugu fazu takmičenja”.

Novi Zeland je u prvom kolu odigrao ofanzivno izuzetno dobro, ali je na kraju posle duela bez odbrana, posle meča po principu trči i šutiraj poražen od Brazila sa 102:94.

Novi Zeland je izuzetna kvalitetna i opasna selekcija. Fizički su jaki, trče dobro, svi šutiraju, vrlo su nezgodni. Međutim, imamo i mi naše kvalitete i snagu koju možemo i moramo da iskoristimo. Bitno je sada da se osvežimo, podignemo stepen borbene gotovosti, dobro se spremimo i da odigramo najbolje što možemo. Podsećanja radi, na prošlom Evropskom prvenstvo smo na startu ubedljivo poraženi od Španije, pa smo posle prošli u drugu fazu takmičenja. Imamo pravo da se nadamo da će tako biti i na Mundobasketu“, rekao je Vučević.

Utakmica između Crne Gore i Novog Zelanda igra se u utorak sa početkom u 10 časova. Istog dana, snage će odmeriti Brazil i Grčka, a ako sve bude u skladu sa očekivanjima i prognozama, meč između Brazila i Crne Gore u poslednjem kolu, daće odgovor na pitanje ko će se pridružiti Grčkoj u narednoj fazi takmičenja.