Vučević: Sami smo krivi, znali smo šta nas čeka, ali…

Vesti 3. sep 201919:23 > 19:30
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore neće igrati u drugoj fazi Svetskog šampionata. Nada je tinjala do duela između Brazila i Grčke, ali su Brazilci od minus 17 stigli do pobede, a samim tim poslali Crnu Goru u borbu za plasman od 17. do 32. mesta.

Povezano

Nikola Vučević, momak koji je prošle sezone briljirao u dresu Orlanda sa kojim je izborio plasman u doigravanje, a sam se našao na Ol star meču, bio je razočaran posle poraza od Novog Zelanda.

Sudije su grešile na obe strane terena. Mislim da smo prerano ušli u nervozu i prepirku sa sudijama. Od starta se stvorila velika nervoza sa naše strane. Mislim da su četiri tehničke greške koje smo dobili previše i takve stvari ne smeju da se dešavaju na Svetskom prvenstvu. Moramo da znamo da nismo velika ekipa, koja će imati, da tako kažem protekciju kod sudija, već nam ostaje da se borimo. Napravili smo greške, trebali smo bolje da odreagujemo u nekim situacijama. To nas je koštalo nekoliko poena. Mislim da sudije nisu razlog poraza. Momci sa Novog Zelanda su odigrali sjajno, pogodili su kada je trebalo, mi nismo i to je to”, rekao je Vučević i nastavio:

Priliku da stignemo do pobede smo ispustili u završnici treće i početkom poslednje deonice. Uspeli smo da nadoknadimo dvocifreni minus, imali nekoliko pozicija da povećamo prednost, olako smo ih prokockali, a rival je odgovorio sa tri uzastopne trojke. Znali smo da su nezgodan protivnik, da igraju brzo i šutiraju u ranoj fazi napada. Nismo odgovorili na najbolji način na to. Novi Zeland je zasluženo pobedio”.

Crna Gora u četvratak sa početkom u 10 časova igra protiv Brazila, a ovaj duel će biti lišen rezultatskog značaja jer je Brazil obezbedio plasman u drugu fazu takmičenja, a Crna Gora nije i ne može.