Francuzi posle drame poslali Litvance kući

Vesti 7. sep 201916:02 > 16:03
fiba.basketball

Košarkaši Francuske osigurali su plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto su u prvom meču druge faze savladali Litvaniju, koja je završila takmičenje.

Franuzi su slavili sa 78:75, čime su zabeležili četvrtu pobedu na prvenstvu u Kini. Iz grupe L će takmičenje još nastaviti Australija, koja je ranije u toku dana savladala Dominikansku Republiku.

Francuzi su savladali Litvance zahvaljujući odlično odigranoj prvoj deonici, koju su dobili sa 26:14. Velika borba vodila se u nastavku, ekipe su bile prilično ujednačene. Litvanci su preuzeli inicijativu u poslednjoj četvrtini, sjajno je igrao Jonas Valančiunas.

Na tri minuta do kraja Litvanija je imala 72:70. Igralo se koš za koš u završnici, ali su Francuzi poveli sa 76:74 posle koša Furnijea. Nisu odustajali Litvanci, ali nisu mogli ni do koša.

Valančunas je šutirao dva slobodna bacanja za izjednačenje. Prvo je pogodio, a drugo je sa cilindra skinuo košarkaš Francuske. Tom prilikom je Gober udario obruč, što je nije dozvoljeno.

Na 15 sekundi do kraja De Kolo je postavio konačni rezultat.

Furnije je meč završio sa 24 poena, dok je De Kolo ubacio 21. Što se tiče poraženog sastava, Jonas Valančiunas je imao 18 poena i 8 skokova, dok je Mantas Kalnietis imao 12