Micić doneo odluku: Ostaje uz Orlove u Kini

Vesti 9. sep 201913:57 > 14:02
Vasilije Micić, Nikola Jokić
Zhong Zhi/Getty Images

Reprezentativac Srbije Vasilije Micić ostaće sa ekipom na Svetskom prvenstvu u Kini, uprkos tome što je doživeo smrtni slučaj u porodici, saopštio je selektor Aleksandar Đorđević.

Majka Vasilija Micića je preminula posle duže bolesti i zbog toga se postavljalo pitanje da li će 25-godišnji plejmejker napustiti Mundobasket i vratiti se u Beograd.

Ipak, posle razgovora sa Đorđevićem doneo je odluku da ostane uz tim i bude na raspolaganju za četvrtfinalni duel sa Argentinom.

Moja prva misao ide Vasi Miciću i njegovoj porodici. Upućujem saučešće i ovako javno. Nije mu lako, nije mu bilo lako sve ovo vreme, od početka priprema. Prolazio je kroz težak period i svaka mu čast što je ovde. To što ostaje je velika stvar„, izjavio je Đorđević u razgovoru sa srpskim novinarima u Donguanu.

Organizator igre je posle tužnih vesti dobio podršku celog tima.

Nije lako nikome. Svi smo uz njega, pogotovo saigrači pokušavaju da mu daju podršku. To je jednostavno stvar koja se desila. Ne znam šta drugo da kažem. Njemu je sigurno jako teško, ali pokazao je veličinu, hrabrost. Svaka mu čast!„, dodao je Đorđević.

Košarkaš Anadolu Efesa do sada je na šampionatu odigrao svih pet mečeva i za 20 minuta u proseku beležio je 6 poena i 4.4 asistencije.

Orlovi se sa Argentinom u borbi za polufinale sastaju u utorak od 13 časova po našem vremenu.