Skariolo: Ima boljih od nas, Tejlor: Skidamo kapu…

Vesti 10. sep 201918:15 > 18:26
Wang He/Getty Images

Selektor španske reprezentacije Serđo Skariolo je kazao da će među četiri najbolje ekipe na Svetskom prvenstvu biti reprezentacija koje su jače od njegove. Poljski selektor Majk Tejlor je čestitao Špancima na pobedi u četvrtfinalu.

Španija je tokom većeg dela meča kontrolisala utakmicu sa Poljskom u četvrtini finala Svetskog prvenstva. „Furija“ je čini se sa pola gasa slavila i u polfuinalu će čekati boljeg iz duela Australija – Češka. Selektor Španije Serđo Skariolo kaže da će među polufinalistima biti timova koji će biti bolji od njegove selekcije.

Povezano

 „U najboljih četiri će biti jačih timova od nas, ali ne pobeđuju uvek najjači. Poljska nije u četvrtfinalu slučajno, znali smo to. Ti momci su odradili sjajan posao. Takmičili su se, igraju zajedno mnogo godina i to se pokazuje. Isti igrači, isti trener, igraju kao tim, nadmeću se i bore se. Talentovani su“, kazao je Skariolo posle utakmice dodavši da su on i njegova ekipa veoma srećni zato što se vraćaju u polufinale Svetskog prvenstva posle 13 godina. 

Sa druge strane selektor selektor Poljske Majk Tejlor čestita Španiji na trijumfu.

Imali smo fantastičnu seriju i danas smo igrali za taj san. Bilo je teško i skidamo kapu Španiji. Probali smo da napravimo veliko iznenađenje. Španija ima igrače na visokom nivou, iskustvo je takođe faktor. Počeli smo još 2014. imali smo sjajne odnose u timu. Imamo prave profesionalce i oni su veoma posvećeni reprezentaciji. To je napravilo najveću razliku u ovoj seriji“, kazao je američki stručnjak na klupi Poljske Majk Tejlor