Kolanđelo: Pamtimo ko je sada otišao u rat

Vesti 12. sep 201921:43 > 21:54
Sam Wasson/Getty Images

Posle decenije potpune dominacije svetskom reprezentativnom košarkom, nacionalni tim SAD doživeo je debakl na Svetskom prvenstvu u Kini. Direktor nacionalnog tima Džeri Kolanđelo besan je, prvenstveno zbog brojnih košarkaša koji su otkazali učešće i njih smatra odgovornim za istorijsku bruku.

Mogu samo da kažem da će biti zapisano za koga smo mislili da će poći u rat, a ko se nije pojavio. Iskreno verujem da igraš sa kartama koje imaš. Uradili smo sve što smo mogli. Imali smo razloga da verujemo da će ovi momci koji su se pojavili da nas reprezentuju na najbolji mogući način – rekao je Kolanđelo.

Povezano

Čovek koji je na ovoj funkciji od 2006. kada seposlednji put do Kine, dogodilo da Amerikanci ne osvoje zlato na velikom takmičenju, najavljuje da će se za Olimpijske igre u Tokiju okrenuti novi list.

Za ubuduće biće nam potrebna tešnja saradnja timova i agenata, kao i komunikacija jedan na jedan sa igračima. Jedva čekam da vidim koliko njih će želeti da igra. Ali reći ću i ovo – više nije samo važno ko želi, već i koga mi želimo.

Ovo je najslabiji plasman u istoriji velikih takmičenja za Amerikance, koji nisu nikada bili lošije plasirani od šestog mesta, a protiv Poljaka boriće se za sedmo mesto.