Presrećni Skariolo: Gasol vam je kao kečap…

Vesti 13. sep 201914:09 > 14:12
Wang He/Getty Images

Serđo Skariolo, italijanski stručnjak na klupi Španije, prvog finaliste Svetskog kupa u košarci, izašao je pred novinare vidno raspoložen, sa širokim osmehom.

Sjajan je osećaj biti u finalu Svetskog prvenstva na ovaj način, posle 50 minuta teške borbe protiv jedne izuzetne ekipe, koja nam je sve vreme otežavala stvari. Glava i srce odveli su nas do pobede. Uspeli smo da odigramo bolje komplikovane situacije, kojih je bilo mnogo i u kojima nismo pali nijednog trenutka”, rekao je ovaj 58-godišnjak iz Breše.

Selektor Furije usudio se da osvojenu medalju u Kini predstavi kao najvredniju u karijeri, s obzirom na sve poteškoće sa kojima se sretao ove godine.

Nismo pobedili samo srcem, pobedili smo i glavom. U poslednjih 17 minuta meča, bilo je jako stresno, ali i uspešno za nas”.

Skariolo je za dva mandata na klupi Španije osvojio tri evropske titule i još dve olimpijske medalje.

Postoje igrači koji znaju da igraju ovakve mečeve i koji se na kraju pojave. Važna je ličnost, njegovo iskustvo i sposobnost učenja iz uspeha i neuspeha. U međuvremenu smo dobili i neke mlade igrače, koji još uče”, podsetio je Serđo, koji je bio spreman da prokomentariše učinak junaka polufinala, Marka Gasola.

On vam je kao kečap. Kad ga nema, ništa ne curi, a treba vam. A kad krene, onda sipa na sve strane! Postigao je puno važnih poena, ali je i zaustavljao rivale u odbrani i davao prostor drugima.”