Gray Mortimore/Getty Images

Košarka

22.08.2019 | 19.20 > 19:22

„Ciljevi su ABA 2, afirmacija mladih i puna dvorana“

Košarkaši Sutjeske iz Nikšića pripremaju se za narednu sezonu na Žabljaku. Tim koji je prošle godine bio jedno od najprijatnijih iznenađenja u regionu, prolazi kroz najteži deo rada, svestan da je to osnova za dobre rezultate.

Zoran Glomazić

KK Sutjeska

Zoran Glomazić

Dirigentska palica je u rukama kondicionog trenera Draga Musića koji je sa atletičarom Slađanom Perunović dva puta učestvovao na Olimpijskim igrama, a sada nastoji da stigne i do učešća na Igrama u Japanu. Slađana je vlasnica državnih rekorda od 800 metara do maratona u kojem će nastojati i da stigne do Tokija. Pored toga, Musić je bio kondicioni trener i ženske košarkaške reprezentacije koja je na Evropskom prvenstvu izborila plasman u drugu fazu takmičenja. Jasno je da će Nikšićani biti spremni za iskušenja u domaćem šampionatu i Kupu, odnosno u ABA 2 ligi.

Prošle sezone, Sutjeske je ostvarila rezultate koji su zasluženo dobili epitet čudesnih. Sa izuzetno mladom ekipom, sastavljenom od igrača iz Crne Gore, igračima iz Nikšića, stigla je do polufinale plej-ofa u šampionatu Crne Gore, do finala Kupa, a u poslednjem kolu je ostala bez plasmana u polufinale ABA 2 lige. Nikšićani su na kraju ostvarili cilj sa kojim su i počeli sezonu – ponovni plasman u ABA 2, puna dvorana u Nikšiću, unapređenje rada sa mlađim selekcijama (juniori su se borili za titulu u Crnoj Gori).

Ekipu koja je prošle sezone ostvarila čudesne rezultate napustili su Radosav Spasojević i Stefan Vuković. Ostali su Marko Ćalić, Boris Lalović, Nikola Pavlićević, Ilija Goranović, Filip Gardašević, Andrej Vulević, Draško Knežević, Nikola Vuković, Miloš Vujović, a stigli su Igor Čvorović, Nikola Đoković, Ismet Sejfić, Bogdan Bojić, Nikola Tončić.

Fokus i cilj je bio da formiramo ekipu od igrača iz Nikšića, od momaka koji su ponikli u gradu pod Trebjesom, a da u rosteru bude što više mladih momaka koji su se prošle sezone borili za titulu u juniorskom šampionatu Crne Gore. Uspeli smo u tome i trenutno na bazičnim pripremama koje odrađujemo na Žabljaku u sastavu imamo gotovo sve Nikšićane. Pojačanja su jedino Draško Knežević i Ismet Sejfić. Momci prolaze bez pogovora kroz najteži deo rada, svesni da je to osnova i baza na kojoj možemo da baziramo ostvarivanje ciljeva“, naglasio je za Sport Klub trener Sutjeske Zoran Glomazić i nastavio:

Primarni ciljevi su ponovni plasman u ABA 2 ligu, puna dvorana u Nikšiću i afirmacija mladih i talentovanih igrača. Da li možemo da ponovimo čudesne rezultate iz prošle sezone? Imperativa nema, osim pomenutih ciljeva koje sam naveo. S druge strane, normalno je da se nadamo i verujemo da možemo da ponovimo zaista velike uspehe koje smo ostvarili u sezoni koja je ostala iza nas. Iskreno, niko od nas se ne bi ni bavio poslom kojim se bavimo kada ne bi verovali da možemo više i bolje. U životu i sportu je pravilo da uvek može bolje, mada bi svi u klubu bili izuzetno zadovoljni kada bi ostvarili tri primarna cilja. Ponavljam još jednom, plasman u ABA 2 ligu, puna dvorana i afirmacija mladih igrača“.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Knežević za SK: Napravili smo čudesne rezultate

Knežević za SK: Napravili smo čudesne rezultate

Knežević za SK: Napravili smo čudesne rezultate

Košarkaši Sutjeske nastavili su sa priprema od momenta kada su dobili zeleno svetlo od nadležnih institucija. Šampionat Crne Gore se neće nastaviti, ali postoji mogućnost da Nikšićani dobiju priliku da se bore za plasman u ABA ligu.

Pavlićević za SK: Rastanak je bio neminovan

Pavlićević za SK: Rastanak je bio neminovan

Pavlićević za SK: Rastanak je bio neminovan

Nikola Pavlićević nije više član Sutjeske iz Nikšića. Potencijalni reprezentativac Crne Gore, koji je bio centralna figura u prethodne dve godine, tokom kojih su ostvareni čudesni rezultati, dobio je otkaz.

"Nadamo se da će biti uslova za borbu na parketu"

"Nadamo se da će biti uslova za borbu na parketu"

"Nadamo se da će biti uslova za borbu na parketu"

Košarkaši Sutjeske u prirodi se pripremaju za eventualni nastavak sezone, a nakon što su Nacionalno koordinacino telo i Institut za javno zdravlje dozvolili postepeni početak sportskih aktivnosti, uskoro ih čeka i povratak treninzima u dvorani.

KK Sutjeska: Nismo odustali od borbe za ABA ligu

KK Sutjeska: Nismo odustali od borbe za ABA ligu

KK Sutjeska: Nismo odustali od borbe za ABA ligu

Košarkaši Sutjeske nisu odustali od ostvarenja sna. Nikšićani se i dalje nadaju da će čelnici ABA lige, ukoliko se stvore uslovi, omogućiti da se pitanje plasmana u elitno društvo rešava na parketu.
Loading...