Gray Mortimore/Getty Images

Košarka

22.08.2019 | 19.20 > 19:22

„Ciljevi su ABA 2, afirmacija mladih i puna dvorana“

Košarkaši Sutjeske iz Nikšića pripremaju se za narednu sezonu na Žabljaku. Tim koji je prošle godine bio jedno od najprijatnijih iznenađenja u regionu, prolazi kroz najteži deo rada, svestan da je to osnova za dobre rezultate.

Zoran Glomazić

KK Sutjeska

Zoran Glomazić

Dirigentska palica je u rukama kondicionog trenera Draga Musića koji je sa atletičarom Slađanom Perunović dva puta učestvovao na Olimpijskim igrama, a sada nastoji da stigne i do učešća na Igrama u Japanu. Slađana je vlasnica državnih rekorda od 800 metara do maratona u kojem će nastojati i da stigne do Tokija. Pored toga, Musić je bio kondicioni trener i ženske košarkaške reprezentacije koja je na Evropskom prvenstvu izborila plasman u drugu fazu takmičenja. Jasno je da će Nikšićani biti spremni za iskušenja u domaćem šampionatu i Kupu, odnosno u ABA 2 ligi.

Prošle sezone, Sutjeske je ostvarila rezultate koji su zasluženo dobili epitet čudesnih. Sa izuzetno mladom ekipom, sastavljenom od igrača iz Crne Gore, igračima iz Nikšića, stigla je do polufinale plej-ofa u šampionatu Crne Gore, do finala Kupa, a u poslednjem kolu je ostala bez plasmana u polufinale ABA 2 lige. Nikšićani su na kraju ostvarili cilj sa kojim su i počeli sezonu – ponovni plasman u ABA 2, puna dvorana u Nikšiću, unapređenje rada sa mlađim selekcijama (juniori su se borili za titulu u Crnoj Gori).

Ekipu koja je prošle sezone ostvarila čudesne rezultate napustili su Radosav Spasojević i Stefan Vuković. Ostali su Marko Ćalić, Boris Lalović, Nikola Pavlićević, Ilija Goranović, Filip Gardašević, Andrej Vulević, Draško Knežević, Nikola Vuković, Miloš Vujović, a stigli su Igor Čvorović, Nikola Đoković, Ismet Sejfić, Bogdan Bojić, Nikola Tončić.

Fokus i cilj je bio da formiramo ekipu od igrača iz Nikšića, od momaka koji su ponikli u gradu pod Trebjesom, a da u rosteru bude što više mladih momaka koji su se prošle sezone borili za titulu u juniorskom šampionatu Crne Gore. Uspeli smo u tome i trenutno na bazičnim pripremama koje odrađujemo na Žabljaku u sastavu imamo gotovo sve Nikšićane. Pojačanja su jedino Draško Knežević i Ismet Sejfić. Momci prolaze bez pogovora kroz najteži deo rada, svesni da je to osnova i baza na kojoj možemo da baziramo ostvarivanje ciljeva“, naglasio je za Sport Klub trener Sutjeske Zoran Glomazić i nastavio:

Primarni ciljevi su ponovni plasman u ABA 2 ligu, puna dvorana u Nikšiću i afirmacija mladih i talentovanih igrača. Da li možemo da ponovimo čudesne rezultate iz prošle sezone? Imperativa nema, osim pomenutih ciljeva koje sam naveo. S druge strane, normalno je da se nadamo i verujemo da možemo da ponovimo zaista velike uspehe koje smo ostvarili u sezoni koja je ostala iza nas. Iskreno, niko od nas se ne bi ni bavio poslom kojim se bavimo kada ne bi verovali da možemo više i bolje. U životu i sportu je pravilo da uvek može bolje, mada bi svi u klubu bili izuzetno zadovoljni kada bi ostvarili tri primarna cilja. Ponavljam još jednom, plasman u ABA 2 ligu, puna dvorana i afirmacija mladih igrača“.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Ćalić za SK: Primarni cilj je ABA 2 liga

Ćalić za SK: Primarni cilj je ABA 2 liga

Ćalić za SK: Primarni cilj je ABA 2 liga

Košarkaši Sutjeske intenzivno se pripremaju za narednu sezonu u kojoj će nastaviti projekat čiji je cilj pozicioniranje kluba na regionalnoj i evropskoj košarkaškoj mapi.

Sutjeska sa fokusom na Nikšićane

Sutjeska sa fokusom na Nikšićane

Sutjeska sa fokusom na Nikšićane

Košarkaši Sutjeske iz Nikšića počeli su pripreme za novu sezonu u kojoj će nastojati da ponove uspehe iz prošle, kada su igrali u finalu Kupa, polufinalu plej-ofa u Crnoj Gori i kada ih je jedna pobeda delila od polufinala ABA 2 lige.

Steaua sa Spasojevićem želi na staze uspeha

Steaua sa Spasojevićem želi na staze uspeha

Steaua sa Spasojevićem želi na staze uspeha

Radosav Spasojević imao je sjajnu sezonu u dresu Sutjeske iz Nikšića. Momak koji je bio na širem spisku košarkaške reprezentacije i koji je osvojio zlatnu medalju na Igrama malih zemalja, karijeru nastavlja u Steaui.

Promene u Nikšiću - ostaju Glomazić, Pavlićević, Ćalić…

Promene u Nikšiću - ostaju Glomazić, Pavlićević, Ćalić…

Promene u Nikšiću - ostaju Glomazić, Pavlićević, Ćalić…

Nakon osam uspešnih sezona u kojima je na čelu Sutjeske bio Darko Cini Perović, upravljanje klubom nedavno je i zvanično preuzela Opština Nikšić. Za predsednika je izabran Željko Ćorić, funkciju sportskog direktora obavljaće Boris Nikolić.
Loading...