SK

Košarka

07.04.2020 | 21.07 > 21:09

Kobs za SK: Spreman sam da se vratim i igram

Džastin Kobs je već desetak dana u Los Anđelesu. Iako vanredne mere u Kaliforniji nisu toliko rigorozne kao što je to bio slučaj u regionu, pre nego što je Kobs otišao u Ameriku, novopečeni reprezentativac Crne Gore se i dalje pridržava mera izolacije kao u Podgorici.

Džastin Kobs, Budućnost, Partizan

KK Budućnost Voli

Na pitanje kakva je situacija u SAD, Kobs je rekao:

"Broj zaraženih na osnovu informacija koje dobijam i vidim raste iz dana u dan. Situacije je malo čudna jer nisu svi delovi SAD pogođeni na isti način. U Los Anđelesu i Kaliforniji stanje je relativno normalno, ali poučeni iskustvom koje smo imali u Crnoj Gori, na osnovu svega što smo videli putem vesti o dešavanjima u Italiji i Španiji, nastojimo da se pridržavamo mera na kojem smo navikli u Podgorici. Pridržavamo se mera samoizolacije, nastojim da održim stepen fizičke spreme, kako bi spreman dočekao nastavak takmičenja u ABA ligi, ako takva odluka bude doneta", naglasio je Džasti Kobs za Sport Klub i nastavio:

"Naravno da pratim situaciju u regionu. Vidim da su sve države u sve većem problemu sa koronavirusom, a zdravlje građana je uvek bilo na prvom mestu. Ne mogu da procenim kakva će biti odluka čelnika regionalnog takmičenja. Kao i svi, voleo bih da se pitanje šampiona rešava na parketu, ali ukoliko će na taj način biti ugroženo zdravlje sportista, navijača i građana, onda treba prihvatiti odluku ABA lige, kakva god da bude. Jasno je da ukoliko se pitanje šampiona ne bude rešavalo na parketu, odluka ne može da bude maksimalno pravedna i sportska, ali"...

Pitanje nije bilo potrebno postavljati, Džastik Kobs je nastavio sa izlaganjem:

"Spreman sam da se vratim u Crnu Goru u svakom trenutku. Ponavljam, voleo bih da se takmičenje nastavi jer bi to značilo da se život vratio u normalne tokove. Jako mi je žao što je viša sila, odnosno COVID 19 prekinuo takmičenje. Posle dosta oscilacija tokom sezone, stigli smo do željene forme, stekli veliku dozu samopouzdanja osvajanjem trofeja u Kupu i bili smo odlučni u nameri da se do poslednjih atoma snage borimo u mečevima za koje smo radili i pripremali se tokom kompletne sezone. Imali smo sjajnu atmosferu i hemiju, uveren sam da bi bili više nego ozbiljan konkurent u borbi za titulu i plasman u Evroligu", naglasio je Kobs i dodao:

"Ponavljam, voleo bih da se pitanje šampiona reši na parketu, ali je kristalno jasno da se mora voditi računa o zdravlju, suočeni smo sa višom silom, tako da bi po mom mišljenju bilo normalno da svi timovi prihvate odluku ABA lige dostojanstveno i disciplinovano, a jasno je da ona ne može da zadovolji interese svih klubova, niti da bude najpravednija, jer sam siguran da bi sve ekipe u polufinalu plej-ofa pružile i više od maksimuma kako bi stigle do titule. Mi smo bili u top formi, bili smo spremni da se upustimo u borbu za tron, ali, viša sila, je viša sila", naglasio je Džastin Kobs.

Za kraj razgovora, Džastin Kobs je u šali poslao poruku svim građanima regiona. Umesto standradne poruke da ostanu kod kuće, Kobs je poručio:

"U životu uvek treba biti pozitivan, ali sada uradite sve što je u vašoj moći da ostanete negativni".

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Zoran Nikolić ostaje u Budućnosti

Zoran Nikolić ostaje u Budućnosti

Zoran Nikolić ostaje u Budućnosti

Zoran Nikolić, potencijalni reprezentativac Crne Gore, braniće boje aktuelnog šampiona, ekipe Budućnosti i naredne dve godine. Nikolić je u Podgoricu stigao 2016.

Suad Šehović ostaje u Budućnosti

Suad Šehović ostaje u Budućnosti

Suad Šehović ostaje u Budućnosti

Čelnici Budućnosti nisu sedeli skrštenih ruku dok su čekali odluku Evrolige i ABA lige, naprotiv. Počeli su da slažu kockice u željeni mozaik za narednu sezonu u kojoj će šampion Crne Gore igrati u Evrokupu i boriti se za tron u ABA ligi.

Partizan za nastavak, CZ protiv, ABA se proširuje

Partizan za nastavak, CZ protiv, ABA se proširuje

Partizan za nastavak, CZ protiv, ABA se proširuje

Sezona 2019/2020. u ABA ligi biće okončana bez šampiona, potvrđeno je na sastanku klubova.

U Podgorici bez komentara: Budućnost čeka Skupštinu ABA

U Podgorici bez komentara: Budućnost čeka Skupštinu ABA

U Podgorici bez komentara: Budućnost čeka Skupštinu ABA

Odluka Evrolige srušila je snove košarkaša Budućnosti o ponovnom plasmanu u elitno takmičenje.
Loading...