Gray Mortimore/Getty Images

Košarka

12.05.2020 | 19.32 > 19:40

"Svi svesni da nije realno da se ABA nastavi, ali EL"

Prestonica Slovenije Ljubljana jedan je od kandidata za organizaciju završnice Evrolige, naravno ukoliko čelnici elitnog takmičenja donesu odluku da se sezona završi na parketu.

Užbinec, Golemac i Bećirović

KK Cedevita Olimpija

Užbinec, Golemac i Bećirović

Cedevita Olmpija kao klub nema nikakve veze sa pomenutom organizacijom, a čelnici kluba sa nestrpljenjem očekuju odluku ABA ligi u
vezi sa takmičenjem. Slobodno se može reći, nisu preterano veliki optimisti, naprotiv, već su se okrenuli sezoni koja sledi posle pandemije koja je zaustavila gotovo sve životne tokove.

"Pričali smo pre nešto više od dvadeset dana. Situacija u regionu se popravlja i to nas sve raduje iz dubine duše, međutim, moram da naglasim da i dalje smatramo kao klub, da nije realno da se nastavi takmičenje u ABA ligi. Mislim da su toga svesni svi čelnici klubova, ali na talonu je učešće u Evroligi, pa samim tim nije lako doneti odluku koju očekuju ljubitelji košarke. S druge strane, stekao sam utisak da svi zaboravljaju da čelnici Evrolige imaju diskreciono pravo prilikom donošenja odluke o specijalnim pozivnicama. Da je situacija normalna, a nije, da imamo šampiona ABA lige na parketu, sve bi bilo mnogo jasnije i lakše. Svestan sam da nije lako doneti odluku, ali je pomenuta odluka neophodna kako bi nastavili dalje. Izvesno je da svi ne mogu da budu zadovoljni, ali u ovoj situaciji treba pokazati i visoku dozu odgovornosti i samosvesti jer smo vodili i vodimo borbu za ljudske živote, pa je samim tim, sport u drugom planu“, naglasio je direktor Cedevita Olimpije Davor Užbinec za Sport Klub i nastavio:

Najbolji primer za navedeno je italijanska Serija A u fudbalu. Ogroman novac je u igri, ulažu se maksimalni napori da se zbog pomenutih finansijskih sredstava šampionat privede kraju na terenu. Međutim, vesti koje stižu nisu dobre. Pojavljuje se virus među igračima u mnogim klubovima, sve je realnije da se otkaže šampionat, jer je to u situaciji u kojoj se nalazimo jedina realna opcija."

Pitanja nije bilo potrebno postavljati:

BIG Evroliga

Turkish Airlines EuroLeague

„Čelnici ABA lige će odluku doneti krajem maja i teško je proceniti kakva će ona biti jer svaki klub ima svoje mišljenje i pravo glasa. Međutim, mnogo objektivnih faktora utiče na naš stav da nastavak takmičenja nije realan. Ekipe su dva meseca bez treninga, nisu to više iste ekipe koje su bile u trenutku prekida, treba vratiti strance u region, a kako to izvesti sa Amerikancima, pri tome sve uskladiti sa merama koje su na snazi, a govorim o karantinu, o zatvorenim granicama.... Sve bi naravno bilo lakše kada bi Evroliga zauzela definitivan stav. Izvesno je da bi na taj način pomogla nacionalnim šampionatima, a samim tim i ABA ligi koja nas najviše interesuje," naglasio je Užbinec i ponovio još jednom:

„Smatram da nije realno da se takmičenje nastavi, a jasno je da odluka, kakva god da bude neće moći da zadovolji zahteve i interese svih klubova“.

Komentari (2)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Najpametniji komentarista

Da su u top 4 tada bi im bilo realno a posto su ispali sad im je nerealno...

Odgovori 10 10

Košarkaš

Naravno da je realno.

Odgovori 11 6

* Sva polja su obavezna

"Partizanu srednji prst, a EL igra tim bez trofeja..."

"Partizanu srednji prst, a EL igra tim bez trofeja..."

"Partizanu srednji prst, a EL igra tim bez trofeja..."

Nekadašnji košarkaš Partizana Ratko Varda oštro je osudio odluku Evrolige da poništi postojeću sezonu i u narednoj omogući istim timovima da se takmičenje u elitnom takmičenju.

Bez reakcija iz Humske na odluku Evrolige

Bez reakcija iz Humske na odluku Evrolige

Bez reakcija iz Humske na odluku Evrolige

Košarkaški klub Partizan za sad se neće oglasiti povodom odluke Evrolige da u narednoj sezoni deo tog takmičenja bude istih 18 klubova kao u ovoj za nama.

Nedović za SK: Ne bih 15 minuta po meču u Evroligi...

Autor

Nedović za SK: Ne bih 15 minuta po meču u Evroligi...

Nedović za SK: Ne bih 15 minuta po meču u Evroligi...

Srpski košarkaš Nemanja Nedović kaže da ima vremena i da još nije odlučio gde će igrati naredne sezone, a nije isključio ni ostanak u Armaniju.

Čović: Odluka EL dobar standard i preporuka

Autor

Čović: Odluka EL dobar standard i preporuka

Čović: Odluka EL dobar standard i preporuka

Nakon saopštenja kojim se oglasio klub, predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović govorio je za Tanjug.
Loading...