SK

Košarka

31.07.2020 | 21.04 > 21:08

FMP: Jeftin pokušaj manipulacije jednog kluba

Autor

Nakon održane sednice Upravnog odbora i Skupštine kluba, FMP je na svom zvaničnom sajtu objavio izveštaj sa sednica. Ponajviše se piše o "inicijativi jednog kluba" vezanoj za sukob interesa o predsedavanju ABA ligom.

KK FMP

ABA/FMP

Košarkaški klub FMP održao je u petak sednice Upravnog odbora i Skupštine kluba. Saopštenje objavljeno na zvaničnom sajtu kluba prenosimo vam u celosti i bez izmena:

"Košarkaški klub FMP je u petak, 31. jula 2020. godine održao sednice UO i Skupštine, u punom sastavu.

Sednicom Skupštine je predsedavao predsednik Skupštine Zoran Tošković, koji je po ranije usvojenom redosledu i predsedavajući ABA lige jtd. u sezoni 2020/2021.

Pored uobičejenih tačaka vezanih za finasije, kao što su usvajanje Finansijskog izveštaja za 2019. godinu i usvajanje Izveštaja ovlašćenog revizora, Izveštaja o otkazanoj košarkaškoj sezoni 2019/2020 i Plana za narednu košarkašku sezonu, na Skupštini su razmatrani i novi Disciplinski pravilnik i Zahtev jednog kluba za isklјučenje KK FMP iz takmičenja u ABA ligi jtd.

KK FMP će i ove sezone nastupati u ABA ligi, KLS i nacionalnom kupu Radivoja Koraća, a sama činjenica da je naš klub već petu sezonu zaredom učesnik regionalnog takmičenja govori o stabilnosti kluba u prethodnom periodu.

Klub je u svoj Disciplinski pravilnik integrisao disciplinsku odgovornost igrača u slučaju nepoštovanja Protokola COVID-19, koji je takođe usvojen na sednici, kao i odgovornost igrača u slučaju pokušaja ostvarivanja dodatnih prava suprotno ugovorima koje su zaklјučili sa Klubom, a van sistema KLS i ABA lige.

Predstavnici kluba u Skupštini ABA lige informisali su članove Skupštine o Skupštinama ABA lige jtd. u prethodnoj sezoni, posebno o "inicijativi" jednog kluba vezanoj za "takozvani sukob interesa" koji KK FMP navodno ima sa jednim drugim klubom, takođe članom ABA lige jtd. Članovi Skupštine su izrazli zadovolјstvo zbog konstruktivnog pristupa svih članova ABA lige jtd. koji su u dva navrata glasali apsolutnom većinom za odbacivanje ove "inicijative". KK FMP, kao integralni deo regionalnog takmičenja i nekadašnji dvostruki osvajač ABA lige, ne razume ovu vrstu opstrukcije kluba koji je 27.05.2020. godine glasao za "prenos udela" vlasništva klubova među kojima su KK FMP, KK Mornar i KK Primorska, a onda zahtevao nešto drugo – a to je nekakvo izbacivanje KK FMP iz ABA lige ?

Taj zahtev jednog kluba vidimo kao jeftin pokušaj manipulacije baziran na spekulacijama, neistinama i demagogiji, a ne na pravnim činjenicama. Zbog toga ovo pitanje je za KK FMP (koji je svoje pravo da igra u ABA ligi izborio na terenu, još 2016. godine) završeno, a za svaki dalјi pokušaj dovođenja našeg statusa u pitanje, ako to bude bilo potrebno, pravdu ćemo potražiti i pred institucijama koje su merodavne za ovo pitanje!

Uvereni smo da ćemo brzo i lako doći do rešenja koje će biti u korist KK FMP, srpske i regionalne košarke. KK FMP i pored okolnosti u kojima smo se svi našli zbog pandemije virusa Covid-19 spremno i sa jasno postavlјenim takmičarskim cilјevima, dočekuje izuzetno tešku i neizvesnu sezonu koja je pred svim nama", navodi se na sajtu FMP.

Komentari (40)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Spasilac

Cijeli život ce vam se govoriti da ste igrali namještene mečeve izmedju sebe jer i igrate. Ako vi to možete da trpite, mogu i ja da vas prozivam da ste isti klub jer i jeste!

Odgovori 21 10

Vele

pa sta ako jesu isti klub i namestaju utakmice dokazite se grobari na terenu kukavice jadne igokea vam je donela dvije titule aba lige kukavice tako da grobarcici imate samo cetiri aba lige i to je zapisano za istoriju aba lige kukavice jadne a koliko klubova vam je dalo bodove i namestilo utakmice u aba ligi nezna jim se broj kukavice grobarske pa svi vam se smeju i to nije samo u kosarki i u fudbalu samo kukate i zalite se na sve moguce a narod s vam se samo smeje

2 7

Raki

O manipulaciji pise covek koji je izmanipulisao navijace Zvezde da navijaju za njegov privatni klub 🤣😂

Odgovori 18 9

* Sva polja su obavezna

Od Odža se oprostili FMP, Zvezda, Partizan, Evroliga...

Od Odža se oprostili FMP, Zvezda, Partizan, Evroliga...

Od Odža se oprostili FMP, Zvezda, Partizan, Evroliga...

Košarkaški klub FMP na zvaničnom sajtu oprostio se od preminulog Majkla Odža, koji je seniorsku karijeru započeo u Železniku.

Mačvan na novom zadatku: Savetuje Ostoju Mijailovića

Mačvan na novom zadatku: Savetuje Ostoju Mijailovića

Mačvan na novom zadatku: Savetuje Ostoju Mijailovića

Nekadašnji košarkaš Partizana Milan Mačvan dobio je novu funkciju u tom klubu - biće savetnik predsednika Ostoje Mijailovića.

Neko trenira 28, neko 14 sati, neće moći

Neko trenira 28, neko 14 sati, neće moći

Neko trenira 28, neko 14 sati, neće moći

Nisu pobunjenici protiv rigidnih profesionalnih obaveza, ali bi da odbrane igrački integritet, pokušaju da obezbede adekvatan razvoj, komfor, pa i ponude ideje za život posle aktivne košarkaške karijere.

Vujošević za SK: Unija igrača? Apsolutno sam za, ali...

Vujošević za SK: Unija igrača? Apsolutno sam za, ali...

Vujošević za SK: Unija igrača? Apsolutno sam za, ali...

Proslavljeni trener Duško Vujošević u intervjuu za Sport Klub govorio je o košarkaškim aktuelnostima u doba korone i istakao da podržava ideju o stvaranju Unije igrača u regionalnoj ligi, ali da se čitav projetak mora ozbiljno razmotriti i analizirati.
Loading...