Getty Image/Andy Lyons

Košarka

14.08.2020 | 11.36 > 11:38

“Krećemo tiho, ali su ciljevi i dometi vrhunski”

Košarkaški Budućnosti preselili su se na Žabljak gde će do 23. avgusta odraditi najteži,ili ti bazični deo priprema. Uskoro se očekuje dolazak Rašada Vonai Melvina Edžima kako bi ekipa bila kompletna.

KK Budućnost

KK Budućnost Voli

Prema rasporedu, izabranici Petra Mijovića prvi meč u sezoni igraju 30. septembra protiv Breše u Evrokupu, a zatim par dana kasnije sledi duel sa Splitom u ABA ligi. Svi se nadaju da će zdravstvena situacija biti pod kontrolom, da će sezona krenuti, normalnim ligaškim načinom takmičenja, ali se već pojavaljuju ideje i pripremaju uslovi za igranje u posebnim uslovima, popularnim “balonima”.

Međutim, to sada nije u prvom planu igrača Budućnosti. U prvom planu je da dostignu optimalan nivo forme, kako bi dobro počeli sezonu u kojoj su ambicije vrhunske, kako u šampionatu i Kupu Crne Gore, tako u ABA ligi i Evrokupu.

Sa mnogo entuzijazma, sa velikom željom i voljom smo počeli pripreme za sezonu koja sledi. Svi jedva čekamo utakmice. Leto smo iskoristili na pravi način, nije bilo previše odmora. Verujem da ćemo period pred nama odraditi na najbolji mogući način, te da ćemo početak sezone dočekati u optimalnoj formi. Nadamo se da će pripremni period proći bez povreda, da će se sve kockice posložiti u željeni mozaik do početka sezone. Očekuje nas neobičan početak. Izvesno je da će se igrati bez publike, pa će samim tim ambijent biti specifičan. Naša prednost u odnosu na rivale je činjenica da se jako dobro poznajemo jer je većina igrača iz prošle sezone ostala u timu. Sada je fokus na radu i treningu, jako je važno da pripreme odradimo maksimalno”, naglasio je kapiten Budućnosti, Suad Šehović.
Nikola Ivanović, kao i Suad Šehović, reprezentativac Crne Gore, naglasio je da kao i svi u timu veruje da Budućnost može mnogo u sezoni koja sledi.

Nakon nekoliko meseci bez košarke i igranja, sa velikim entuzijazmom i pozitivnom energijom smo počeli sa radom. Ne možemo reći da krećemo od nule, radili smo prošle godine sa trenerom Mijovićem, osnovne principe i informacije jasno znamo. Veliki broj igrača je ostao u ekipi, tako da neće biti velikih problema sa uigravanjem. Radio sam naporno tokom leta. Nikad se ne može znati šta donosi sezona. Ipak, veliki sam optimista. Mi smo ekipa koja uvek kreće tiho, bez pretencioznih izjava, a uvek su u planu najveći dometi. Svesni smo da je teško doći i ostvariti ambiciozne ciljeve, konkurencija je paklena u svim takmičenja, ali na nama je da se borimo za svaku loptu, za svaki pedalj terena”, naglasio je Nikola Ivanović.

Košarkaški Budućnosti kondicioni deo priprema završavaju na Žabljaku 23. avgusta, a u međuvremenu, u zavisnosti od zdravstvene situacije u okruženju, biće organizovane i pripremne utakmice u skladu sa mogućnostima.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Vili Rid stigao u Podgoricu, debituje protiv Mornara

Vili Rid stigao u Podgoricu, debituje protiv Mornara

Vili Rid stigao u Podgoricu, debituje protiv Mornara

Vili Rid, bez ikakve sumnje najzvučnije pojačanje Budućnosti tokom prelaznog toka, stigao je u Podgoricu i pridružio se saigračima.

Partizan ili Zvezda? Liga ili... Petak 'dan D' za ABA

Partizan ili Zvezda? Liga ili... Petak 'dan D' za ABA

Partizan ili Zvezda? Liga ili... Petak 'dan D' za ABA

Skupština ABA lige je zakazana i održaće se u petak 25. septembra sa početkom u 10 časova, a Skupština koja sledi zaista nosi prefiks “dan D”.

Mijović za SK: Mornar je generalna proba za Brešu

Mijović za SK: Mornar je generalna proba za Brešu

Mijović za SK: Mornar je generalna proba za Brešu

Izabranici Petra Mijovića odigrali su pet kontrolnih mečeva, ostvarili svih pet pobeda, a generalnu probu za strat sezone, imaće u petak 25. septembra protiv Mornara iz Bara.

Fedor Žugić ima cilj: Iz Budućnosti u NBA

Fedor Žugić ima cilj: Iz Budućnosti u NBA

Fedor Žugić ima cilj: Iz Budućnosti u NBA

Košarkaš Budućnosti i reprezentacije Crne Gore, Fedor Žugić, zauzeo je treće mesto na listi najboljih košarkaša Evrope, rođenih 2003. godine, u izboru specijalizovanog košarkaškog portala Eurohopes.
Loading...