Patrick Smith/Getty Images

Košarka

12.09.2020 | 12.35 > 12:38

KKCZ: Ignorišu Skupštinu, a za nju su glasali tri puta

Košarkaški klub Crvena zvezde objavio je saopštenje kao odgovor na optužbe iz Partizana, u kojem se navodi da ’crno-beli’ pokušavaju opstrukciju rada ABA lige.

KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda mt:s

Do novog rata saopštenja između ’večitih’ došlo je posle odluke Partizana da popusti i pristane na prenos dela vlasništva lige na FMP Železnik, čime su se u Humskoj nedeljama protivili. Međutim, iz redova ’crno-belih’ su tražili da se u novi društveni ugovor doda da je jedini nadležni sud za sporove Sud za arbitražu u sportu, što nije po volji Zvezdi i klubu iz Železnika.

Saopštenje prenosimo u celosti i bez ispravki.

KK Crvena zvezda mts suprotno svim svojim uverenjima o načinu na koji komunicira sa javnošću (a to svakako nisu saopštenja na dnevnom nivou, prostačkim uvredama i posebno putem ličnih twiter naloga pojedinaca iz menadžmenta kluba) kao veliki klub, učesnik Evrolige, višestruki osvajač ABA lige, zbog delikatne situacije u kojoj se našla regionalna košarka,  stavlja na uvid javnosti članove 13 i 14 osnivačkog akta društva u kome se jasno vidi koji Sud je nadležan za sporove u ABA ligi, a to je Trgovački sud u Zagrebu uz primenu prava Hrvatske i zbog čega predlog o nekakvim arbitražama u Lozani, smatramo neozbiljnim i pokušajem opstrukcije rada cele lige od strane KK Partizan:

KK Crvena Zvezda je u skladu sa odredbama Društvenog ugovora uvek činila napore, i dalje ih čini zaključenjem Izvansudske nagodbe da sve sporove koji proizlaze iz Društvenog ugovora reše sporazumno.

KK Crvena zvezda ovim putem takođe javno poziva Miliju Vojinovića da saopšti javnosti šta je, i da li je kao kandidat za mesto sportskog direktora ABA lige, na koju poziciju nije izabran upravo zato što KK Partizan ne ispunjava odluke Skupštine ABA LIGE, i u kom ličnom svojstvu i formalnom kapacitetu, predložio klubovima na radnom sastanku ABA lige u petak kao rešenje za problem i opstrukciju koji je izazvao KK Partizan –  ispunjenje svih odluka Skupštine od 27.05.2020, 16.07.2020 i 23.07.2020. godine za koje je pozitivno glasao i predstavnik KK Partizan, ili arbitražu u Lozani (o kojoj je mogao da iznese samo svoje privatno razmišljanje)?

Upravo zbog opstrukcije KK Partizan NIS i nemogućnosti da uredimo osnivačke akte ABA lige i postignemo vansudski sporazum, čime bi mogli da imenujemo menadžment lige, Milija Vojinović nije još uvek imenovan za sportskog direktora ABA lige i ne može (kao i direktor lige Dubravko Kmetović), da obavlja svoju funkciju, dok su i sredstva lige takođe u blokadi.

Milija Vojnović je kandidat za mesto sportskog direktora i kandidat za lice ovlašćeno na računu predstavništva ABA LIGE u Beogradu, čiji je račun blokiran, upravo iz razloga neuređenja opštih akata i neispunjenja odluka Skupštine od strane KK Partizan.

Zato svaki predlog koji stiže od KK Partizan nakon svega navedenog smatramo licemernim, malicioznim i nedobronamernim, jer ko može da shvati ozbiljno ljude koji bi po svom nahođenju da menjaju i da u potpunosti ignorišu odluke Skupštine ABA LIGE za koju su pozitivno glasali – TRI PUTA! i koje su pritom jednoglasno usvojene. Očigledno su to ljudi navikli da pravni akti i propisi kao i pravne odluke zvaničnih organa, u ovom slučaju Skupštine ABA LIGE, njih uopšte neobavezuju, niti ih interesuju, niti za njih važe?

Međutim, u konkretnom slučaju će ih u potpunosti obavezivati i pravno će itekako važiti i za njih, sa svim materijalno finansijskim posledicama, jer za obaveze ABA LIGE odgovaraju i svi klubovi u celosti svojom celokupnom imovinom. A ukoliko su pojedinci zloupotrebili svoj klub I njegov kapacitet i pravni okvir, odgovaraće i svojom ličnom imovinom.

Takođe, upozoravamo javnost da u ovom trenutku ne naseda na glasine o formiranju nekakve nove ABA lige koja može imati ogromne posledice po sve klubove u regionu! Upozoravamo avanturiste, nedorasle funkcijama koje obavljaju, da se nauče korporativnom, zakonitom i pravnom postupanju, da izvršavaju odluke organa privrednog društva koji se zove ABA LIGA JTD, jer će bilo kojim postupkom upravo oni prekršiti pravilo zabrane konkurencije u odnosu na ABA LIGU jtd u kojoj su članovi i snosice veoma ozbiljne pravne posledice.

KK Crvena zvezda mts skreće pažnju da bilo kakvo „gašenje“ lige, posebno one sa preuzetim višegodišnjim obavezama od strane sponzora, može da dovede do brojnih sudskih sporova koji bi najviše devastirali same klubove članove ABA lige jtd (koji su vlasnici lige i imaju svoja prava i obaveze), samim tim i košarku u regionu. Takođe, osim milionskih odšteta, status nove lige pred Evroligom iz koje trenutno imamo prohodnost u evro takmičenja ne bi bio definisan.

Zato kao odgovoran klub, u situaciji u kojoj su svi klubovi ABA lige (osim KK Partizan NIS) za igranje ABA lige jtd, ispunjenje svih odluka Skupštine  i postizanje vansudskog poravnanja između ABA lige i KK Crvena zvezda mts (sa ciljem da se urede osnivački akti lige koji nisu uređeni od 2015. godine i za koji su pozitivno glasali SVI KLUBOVI ČLANOVI SKUPŠTINE), apelujemo na javnost da pažljivo prati sve iznete činjenice, dalja dešavanja i eventualne negativne posledice, za koje na bilo koji način neće biti odgovorna KK Crvena zvezda mts, već isključivo KK Partizan
“, stoji u saopštenju Crvene zvezde.

Komentari (14)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

pravnik

Zašto se plaše Lozane ?

Odgovori 3 20

Većinska Srbija

Sve je ovde jasno! Ostoja je prošle sezone imao ubedljivo najveći budžet a nije izborio Evroligu! Ove godine je njihov budžet isti a zvezdin drastično manji, ali se autolimar plaši da neće ništa osvojiti, pa želi da se unapred osveti Zvezdi zbog još jedne loše sezone. A to što su oni od 2007. partizanigokea i Igokeapartizan i imaju 2 tima u Aba ligi, to nikon ništa! Koliko licemerja i frustriranosti ima u limaru iz Prislonice, to je već medicinski fenomen!

Odgovori 19 5

KK Saopštenje mts

Nebojša Čović, vlasnik FMP-a, da saopšti javnosti što pre sve detalje ugovora o pravu na korišćenje grba KK Crvena Zvezda!

Odgovori 13 35

* Sva polja su obavezna

Budućnost slavila protiv Cedevite Olimpije

Budućnost slavila protiv Cedevite Olimpije

Budućnost slavila protiv Cedevite Olimpije

Košarkaši Budućnosti sudeći po poslednjoj, a ujedno i najkvalitetnijoj proveri pred start sezone imaju razloga za optimizam je su pobedili Cedevitu Olimpiju sa 72:62 (17:20, 24:17, 16:8, 15:17).

Lojd 29 poena za pobedu Zvezde nad Mornarom

Lojd 29 poena za pobedu Zvezde nad Mornarom

Lojd 29 poena za pobedu Zvezde nad Mornarom

Košarkaši Crvene zvezde pobedili u Mornar iz Bara u kontrolnom meču koji je odigran u Beogradu sa 89:79.

Teri stigao u Zvezdu kao zamena za Noka

Autor

Teri stigao u Zvezdu kao zamena za Noka

Teri stigao u Zvezdu kao zamena za Noka

Crvena zvezda dovela je novo pojačanje. Nakon odlaska Lendrija Noka crveno-beli dres zadužio je Emanuel Teri.

Partizan predstavio dresove za novu sezonu (FOTO)

Partizan predstavio dresove za novu sezonu (FOTO)

Partizan predstavio dresove za novu sezonu (FOTO)

Košarkaški klub Partizan predstavio je nove dresove za sezonu 2020/21.
Loading...