Gray Mortimore/Getty Images

Košarka

14.07.2020 | 10.46 > 10:48

Kazamanović za SK: Lovćen je institucija

Košarkaški klub Lovćen će opstati i biće konkurentan u sezoni koja sledi, kako u šampionatu i Kupu Crne Gore, tako i u ABA 2 ligi, poručio je direktor kluba Fado Kazamanović.

Košarkaši Lovćena

FOTO: KK Lovćen 1947/Novak Abramović

Košarkaši Lovćena

U proteklom periodu bilo je dosta spekulacija kada je Lovćen u pitanju. Generalni sponzor je napustio klub i preselio se u Podgoricu, a svi igrači su dobili zeleno svetlo da potraže nove sredine. Međutim, institucija košarke u Crne Gori, nema nameru da se preda, naprotiv.

„Sve spekulacije koje ste imali priliku da čitate u proteklom periodu nemaju realne osnove. Lovćen je košarkaška institucija u Crnoj Gori i budite sigurni da će to tako i ostati. U sezoni koja sledi imaćemo konkurentan tim kako u šampionatu i Kupu Crne Gore, tako i u ABA 2 ligi. Trenutno smo u fazi pregovora sa trenerima i igračima, kao i zatvaranju finansijske konstrukcije za narednu sezonu. U narednih mesec dana, slika će biti mnogo jasnija, a svima koji su zabrinuti za sudbinu Lovćena i koji su uvereni da će se klub ugasiti, mogu da poručim da nemaju razloga za brigu. Lovćen je bio i ostaće institucija košarke u Crnoj Gori“, naglasio je za Sport Klub Fado Kazamanović i nastavio:

„Istovremeno, uskoro očekujemo i instrukcije od strane čelnika ABA lige, pratimo razvoj zdravstvene situacije, nadamo se da će uslovi za igru biti u skladu sa očekivanjima i željama, odnosno da će ljubitelji košarke ponovo u velikom broju moći da dođu u dvoranu i uživaju u dobrim partijama košarkaša Lovćena. Ponavljam još jednom, Lovćen će naredne sezone kao što je to bio i u prethodnim godinama, biti konkurentan u svim takmičenjima u kojima bude učestvovao“.

Ova vest će sigurno obradovati ljubitelje košarke u Crnoj Gori, koja će u narednoj sezoni imati Budućnost i Mornar u ABA ligi, odnosno Sutjesku, Lovćen, Podgoricu i Studentski centar u ABA 2 ligi.

Komentari (3)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Fica

Fado ne zna ni dje je desno Ni kuceta ni maceta a prica o instituciji

Odgovori 9 1

gregor

Malse fado ne znas dje je lijevo

Odgovori 13 2

Zotina Svastika

I ovi postali samoprozvana institucija.

Odgovori 13 20

* Sva polja su obavezna

Stefan Vuković veliko pojačanje Lovćena

Stefan Vuković veliko pojačanje Lovćena

Stefan Vuković veliko pojačanje Lovćena

Čelnici Košarkaškog kluba Lovćen nastavljaju da slažu kockice u željeni mozaik. Paraf na ugovor sa timom sa Cetinja stavio je Stefan Vuković, odlični košgeter i pouzdani bek, koji dolazi iz tivatskog Teoda.

Umesto gašenja, Lovćen ponovo jak

Umesto gašenja, Lovćen ponovo jak

Umesto gašenja, Lovćen ponovo jak

Košarkaši Lovćena ostali su bez generalnog sponzora na kraju minule sezone. Svi igrači su dobili zeleno svetlo da potraže novu sredinu, a prvi trener Zoran Kašćelan je preuzeo ekipu Podgorice.

Popović trenira sa Mornarom, ne žuri sa izborom kluba

Popović trenira sa Mornarom, ne žuri sa izborom kluba

Popović trenira sa Mornarom, ne žuri sa izborom kluba

Miloš Popović, košarkaš Lovćena i reprezentativac Crne Gore, ostavio je iza sebe uspešnu sezonu u dresu Cetinjana, trenutno trenira sa Mornarom iz Bara, strpljivo čeka dalji razvoj situacije.

Lovćen na prekratnici, svi igrači slobodni

Lovćen na prekratnici, svi igrači slobodni

Lovćen na prekratnici, svi igrači slobodni

Nacionalno koordinaciono telo i Institut za javno zdravlje Crne Gore su dali zeleno svetlo svim kolektivnim sportovima da počnu sa radom. Većina klubova je jedva dočekala ovu situaciju, ali ne i Lovćen.
Loading...