Litvanci lako sa Ukrajinom, dabl-dabl Valančijunasa

Eurobasket 5. sep 201716:27 > 16:32
Tom Pennington, Getty Images

Košarkaška reprezentacija Litvanije ubedljivo je savladala selekciju Ukrajine 94:62 (27:10, 17:20, 28:17, 22:15) u četvrtom kolu B grupe, koja igra u Izraelu.

Litvanci su od samog starta bili mnogo agresivniji u napadu, pogađali su sa svih pozicija, a već posle prve deonice osvarili su značajnu dvocifrenu prednost (27:10).

Selekcija Litvanije je i u nastavku dominirala, bila je koncentrisanija i povezanija, pa je i rutinski i bez mnogo problema privela meč kraju.

Litvanski tim je do pobede predvodio Valančijunas, koji je ostvario dabl-dabl učinak sa 22 poena i 14 skokova, dok je među Ukrajincima briljirao Pustovij sa 29 poena. 

Litvanci su sada prvi na tabeli Grupe B sa jednim porazom i tri pobede. Prate je Italija i Nemačka sa skorom 2-1, ali i utakmicom manje. Na četvrtoj poziciji je Ukrajina, koja ima tri poraza i jedan trijumf, a na začelju tabele su Gruzija i Izrael sa jednim trijumfom i dva poraza.

U ostalim mečevima Grupe B snage će odmeriti Italija i Nemačka, a zatim i domaćin grupe Izrael i Gruzija.

Evropsko prvenstvo na programu je do 17. septembra, a možete ga pratiti na kanalima Sport kluba uz određene regionalne restrikcije.