Rendolf: Igor jedan od najboljih, pretili mi smrću

Eurobasket 22. sep 201717:38 > 17:40
fiba.basketball

Reprezentativac Slovenije i košarkaš Real Madrida Entoni Rendolf na debitantskom takmičenju u nacionalnom dresu osvojio je zlatnu medalju na Evropskom šampionatu.

Odlični krilni centar dao je ogroman doprinos uspehu selektora Igora Kokoškova, a srpskog trenera označio je kao jednog od najboljih sa kojima je radio.

„Bilo je sjajno, svi su me prihvatili u ekipi, nije bilo nikakvih problema. Svi su prilično dobro pričali engleski, tako da nije bilo ni jezične barijere. Trener Igor Kokoškov je jedan od najboljih trenera koje sam ikada imao. Mnogo sam naučio igrajući za njega i to će mi koristiti u nastavku karijere. Hemija u ekipi je bila neverovatna, bap kao i način na koji smo osvojili zlatnju medalju. To je bila jedno od najviših dostignuća moje karijere„, priznao je Rendolf.

https://youtube.com/watch?v=LUK96BA9s8A

Tamnoputom košarkašu je baba Slovenka, a zbog svađe sa Kristapsom Porzingisom u četvrtfionalnom duelu Evrobasketa danima je bio na meti navijača na Tviteru.

Danima posle tog incidenta letonski, turski, navijači iz Njujorka i ljudi iz celog sveta ostavljali su razne komentare na mojoj stranici. Rekli su da sam smeće i da će me ubiti ako dođem u Njujork. Bilo je zanimljivo. Nisam reagovao niti sam trošio energiju na takve stvari. Njihove poruke bile su mi motivacija za sledeće mečeve. Još više sam želeo zlato„, istakao je Rekošarkaš Real Madrida.