Getty Images/Grant Halverson

Košarka

28.09.2017 | 14.37

"Bogdanović me strašno podseća na Danilovića"

Autor

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Slovenije Radoslav Nesterović kaže za portal “basketball.hr“ da nisu osnovane kritike koje se upućuju Dariju Šariću.

Garrett Ellwood/Getty images

"Nisam očekivao da će Hrvatska ispasti, ali ni Rusiju niko nije shvatio ozbiljno, a jaka su ekipa. Vidim da u medijima napadaju Šarića. Oni koji su bili tamo su dali sve što su imali, ne treba ih napadati, već dizati. Dario je prvi izjavio kako igranje za reprezentaciju za njega nije pitanje, nego čast i obaveza. Zbog toga ga poštujem, ali i zbog igračkih kvaliteta. Treba pitati ostale zašto nisu došli? Pitati njihove klubove i menadžere“, rekao je legendarni centar i dodao:

“Ja sam uvek igrao dok sam mogao. To je za mene predstavljalo čast i zadovoljstvo. Družiš se s ljudima s kojima si proveo detinjstvo. Za reprezentaciju me vežu samo lepa sećanja. Emocija i duh ostaju u sećanju, bili smo kao porodica. Jedva sam čekao te pripreme. Ne znam što će ovim igračima ostati, svi će zaraditi dobre novce i biti situirani, ali kad podvučeš crtu – šta si osvojio? Titulu prvaka Evrope, MVP-ja niko ti ne može oduzeti, postaneš legenda i besmrtan. To je najviše što može da se postigne“.

Naravno, Nesterović je bio oduševljen izdanjem Slovenije i osvajanjem zlatne medalje.

“Najviše je za to zaslužan Igor Kokoškov i njegov stručni štab. Stvar je da su igrači počeli da veruju u ono što im treneri govore. Igor je to postigao, svako je znao svoju ulogu i niko nije iskakao iz nje. Svi su znali da su dva glavna motora Luka i Goran, Rendolf nam je pomogao neverovatno, dao nam je širinu koju dugo nismo imali. Ovi ostali igrači svoj su posao odrađivali izvanredno. Gašper Vidmar je konstantno dobar, a dve najveće pozitivne priče su sigurno Aleksej Nikolić i Žiga Dimec. Niko nije računao, pogotovo za Alekseja, da toliko mogu dati. Znali smo da je odličan, znali smo da može, ali to što je pokazao pre svega u finalu je bilo brilijantno“.

Goran Dragić

fiba.basketball

U Sloveniji još nisu odustali od Dragića, iako je plej Majamija decidno rekao da mu je Evrobasket bio poslednje reprezentativno takmičenje.

“Bilo je razgovora oko ostanka, ali bez pritisaka. Pustili smo da se slegne situacija, krene NBA sezona. Kad dođe vreme, biće tih razgovora još.. Mislim da je on još mlad da bi prestao. Možda se sve prilagodi njegovom telu i godinama. On može mnogo da ponudi. To ne znači da mora da daje na terenu kao dosad, ne mora da budeMVP , ali samim svojim prisustvom, sigurnošću i svojim ljudskim osobnima može mnogo da ponudi dati. Nikad ne reci nikad, mi se u Savezu nismo predali i pomirili s tim. Nastup na Olimpijskim igrama bi trebalo da bude kruna svega. To znam iz svog iskustva“.

Radoslav Nesterović više od decenije je proveo u NBA ligi i sa Sparsima je osvojio NBA prsten, a veruje da će se Bogdan Bogdanović dobro snaći preko Atlantika.

"Bogdanović je u dobrom klubu. On je po mom mišljenju jedan od najboljih igrača. Imao sam sreće da radim s jednim takvim igračem – Danilovićem. Strašno me podseća na njega. Najteži je taj prelaz. Bogdan je ruki i svi će se pokušati da se dokažu preko njega. Savet? Sve što je postigao u Evropi više ne važi. Ovo treba da shvati kao novi početak“.

Na pitanje u koji klub bi se vratio da igra, Nesterović je u razgovoru za basketball.hr odgovorio:

"Partizan!“, za koji je nastupao kao 17-godišnjak.

Komentari (9)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Durandal

E naš Rašo brate Srbine...SRAM TE BILO!!!

Odgovori 4 24

Dix

Opet ovaj... a dokle

Odgovori 2 8

posmatrač

Čovek je sve objasnio. Kratko i jasno. Zašto doći, zašto ne odustati. Posle, ako se zlata osvoje, može biti i druga priča, ali do tada, zna se.

Odgovori 12 0

* Sva polja su obavezna

Slovenci traže novog selektora, Itudis prvi favorit

Slovenci traže novog selektora, Itudis prvi favorit

Slovenci traže novog selektora, Itudis prvi favorit

Rado Trifunović više nije selektor košarkaške reprezentacije Slovenije, potvrdio je predsednik Košarkaškog saveza Matej Erjavec.

Anđušić za SK: Bilo je kao bajka, a onda se vratio Dule

Anđušić za SK: Bilo je kao bajka, a onda se vratio Dule

Anđušić za SK: Bilo je kao bajka, a onda se vratio Dule

U najtrofejniji srpski klub stigao je kao jedan od najtalentovanijih košarkaša u zemlji. Već u prvoj sezoni dobio je priznanje za MVP Kupa Radivoja Koraća i poziv u državnu selekciju. Kako kaže, tada je sve bilo kao u bajci, ali...

Bogi: Sve ovo je šokantno, ne razmišljam o košarci

Autor

Bogi: Sve ovo je šokantno, ne razmišljam o košarci

Bogi: Sve ovo je šokantno, ne razmišljam o košarci

Disciplina. To je ono što je za svakog pojedninca najvažnije. Tako razmišlja i Bogdan Bogdanović.

Danilović: Čika Bora je uvek bio tu za nas

Autor

Danilović: Čika Bora je uvek bio tu za nas

Danilović: Čika Bora je uvek bio tu za nas

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović izrazio je saučešće porodici Bore Stankovića i celokupnoj košarkaškoj javnosti.
Loading...