Čađo: Nikad jače pripreme

Eurobasket 4. jun 201912:48 > 12:50
KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije završila je visinske pripreme na Zlatiboru i od danas rad nastavlja u Beogradu. Na planinskoj lepotici radilo se pre svega na sticanju kondicije i snage, ali i uigravanju akcija, kako u odbrani, tako i u napadu.

Jako smo trenirale i sve devojke su dale maksimum. Drago mi je zbog toga. Zadovoljna sam kako je prošao ovaj deo priprema. Pokušavamo da izvučemo najbolje iz svih nas kako bismo što spremnije dočekale prvenstvo. S obzirom na to da je šampionat kod nas osećamo malo veći pritisak, pa su zato i pripreme jače. Rekla bih da su ovo do sada bile najjače pripreme koje smo odradile na Zlatiboru u poslednjih sedam godina, koliko sam ja u reprezentaciji,“ istakla je Saša Čađo.

Srpski tim je na Zlatiboru posebnu pažnju posvetio fizičkoj spremi, koja je preduslov za igranje agresivne i borbene košarke.

U ovom trenutku smo daleko od onoga što očekujemo, ali do početka prvenstva imamo još dvadesetak dana i znamo na čemu treba da radimo. Atmosfera u ekipi je sjajna. Devojke se odlično slažu i to može da bude od velikog značaja, kako bi ta energija van terena mogla da nam donese prednost na utakmicama,“ rekla je Maja Miljković.

Srbija će grupnu fazu takmičenja igrati u Zrenjaninu protiv Belorusije, Rusije i Belgije.

Grupa je jaka, ali na Evropskom prvenstvu nema lakih protivnika. Razmišljaćemo od utakmice do utakmice. Najviše treba da se bavimo sami sobom, a da se za svakog protivnika što bolje spremimo i uđemo u utakmice hrabro,“ zaključila je Nevena Jovanović.

Evropsko prvenstvo počinje 27. juna, a šest prvoplasiranih ekipa obezbediće plasman na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.