Petrovićeva: Nikad izjednačeniji Evrobasket

Eurobasket 26. jun 201922:46 > 22:49
fiba.basketball

Srpska košarkašica Sonja Petrović rekla je da je prezadovoljna pripremama za Evropsko prvenstvo u Srbiji i Letoniji i da ceo tim ima velika očekivanja.

Izabranice Marine Maljković će grupnu fazu igrati u Zrenjaninu, a rivalke će im biti Beloruskinje, Ruskinje i Belgijanke. Prvi meč ih čeka već u četvrtak od 20.30, kada se sastaju sa selekcijom Belorusije.

Od žreba smo sve isticale da nismo imale sreće, ne vredi nam ništa da kukamo, više smo se okrenule radu. Možda ljudima koji više prate košarku Belgija i Belorusija ne zvuče impozantno… Za nas je prioritet prva utakmica, da se probije led, da se na najbolji način prikažemo na premijeri pred našom publikom, a onda verujem da će sve biti lakše“, poručuje Petrovićeva.

Povezano

Sonja ističe da jedva čeka da šampionat počinje i naglašava da svi znaju koliko će biti jak, posebno zbog činjenice da se sledeće godine igraju Olimpijske igre.

Mislim da su nas tokom priprema sačuvali i sklonili od reflektora, da bismo bile maksimalno fokusirane na treninge i dešavanja u ekipi. Sa te strane smo odradile odličan posao, od stručnog štaba do nas koje smo se trudile da na najbolji način odaradimo pripreme. Bez obzira na javnost, mi prve uvek imamo velika očekivanja. Idemo na pobedu, tako smo vaspitane, mentalitet nam je takav. S obzirom na to da igramo kod kuće najbitnije je da se ne zaletimo i da nas ne ponesu emocije. Utakmica protiv Belorusije je trenutno najbitnija. Ovo je šampionat pred Olimpijske igre, to su uvek najjača prvenstva. Svima je cilj da se plasiraju u Tokio, i kod nas to je izazov, da probamo da izborimo još jedne kvalifikacije za Olimpijske igre. Ovo će biti jedno od jačih Evrobasketa, nikad izjednačenije. Mislim da će se osam ekipa na krv i nož boriti za šest mesta koje vode u kvalifikacije za Tokio“, naglasila je Petrovićeva.

Kapiten reprezentacije Srbije Jelena Bruks kaže da je ceo tim spreman za početak šampionata.

Euforije ima, treme ne treba da bude… Može samo ona pozitivna, koja bi trebalo da nam bude dodatni motiv da dobro otvorimo Evropsko prvenstvo. Vredno i naporno smo radile od prvog dana, smatram da smo spremne da izađemo i ostavimo srce na terenu. Naučene smo da idemo od prve utakmice, tako se i pripremamo. Iz svakog šešira na žrebu, izvukli smo, kad se gledaju uspesi tih timova, najteže protivnike. Tako smo se i pripremale ova dva meseca. Prvi rival je Belorusija, najviše vremena smo imali da se za njih pripremimo. Naša brzina i naš način igre bi trebalo protiv njih da nam bude prednost. Našu energiju ne može svako da isprati, tako da, ako to bude na vrhunskom nivou, ne sumnjam da će sve proći dobro. Nas duh uvek krasi, sve što je van terena treba da se prenese na teren i tu neće biti problema“, rekla je Bruksova.

Evropsko prvenstvo ćete moći da pratite i na kanalima Sport Kluba.