EP: Francuska lako protiv Crne Gore

Eurobasket 28. jun 201916:11 > 16:12
fiba.basketball

Košarkašice Crne Gore poražene su od Francuske sa 88:53. Nada za plasman u osminu finala još uvek postoji. Izabranice Jelene Škerović u poslednjem kolu moraju da pobede Češku sa 12 razlike.

U ovom trenutku daleko kvalitetnija selekcija Francuske je bez problema opravdala ulogu favorita protiv Crne Gore, a sve dileme oko pobednika rešene su tokom prvog poluvremena. Na semaforu je pisalo 46:25 za Francusku i jedina je dilema bila kojim će rezultatom biti završen neravnopravni duel.

Najefikasije u sastavu Francuske bile su Marin Žoan sa 15, Varelin Ajaja sa 12 i Sandrin Gruda sa 11 poena. Kod Crne Gore, bolje od ostalih bile su Božica Mujović sa 12, Jovana Pašić sa 10 i Bojana Kovačević sa devet poena.

Izabranice Jelene Škerović sada imaju dan odmora, imaju malo vremena da se oporave od dva ubedljiva poraza i da se fokusiraju na duel sa Češkom koja je sa 71:64 pobedila Švedsku, iako je gubila sa 17 poena razlike, te na taj način zakimplikovala situaciju za Crnu Goru.

Naime, košarkašicama Crne Gore u poslednjem kolu protiv Češke treba pobeda od minimum 12 poena kako bi izborile plasman u osminu finala Evropskog prvenstva. U suprotnom, sledi povratak kući posle prve faze takmičenja.

Mečeve sa Evropskog prvenstva za košarkašice možete da pratite na kanalima Sport Kluba.