Maljković: Za Žarka Varajića i Vukicu Mitić

Eurobasket 29. jun 20190:19 > 0:23
FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije u fenomenalnoj atmosferi u zrenjaninskoj „Kristalnoj dvorani“ salvadala je Rusiju prikazavši ogromnu borbenost, a selektorka srpskog tima Marina Maljković objasnila je medijima kako je motivisala svoje igračice.

Srbija je u odličnoj utakmii slavila rezultatom 77:63.

Za medije je nakon susreta govorila i selektorka srpskog tima Marina Maljković:

Rekla sam mojoj ekipi da je nemoguće da smo znali da igramo košarku pre pet godina, a da smo sada zaboravili, da smo sada gori nego što smo bili pre nekoliko godina. Kao što sam rekla i juče nakon meča protiv Belorusije, nedostajalo je da igramo našu igru, kako u odbrani tako i u napadu, našu igru koju vežbamo svaki dan“, rekla je Marina Maljković, koja se potom osvrnula i na protivnike, kao i na dve legende srpske košarke:

Pobeda Belorusije nad Belgijom je uticala na nas, njihova dobra igra je pokazala da nisu tim za potcenjivanje, kao što sve utakmice na Evropskom prvenstvu pokazuju koliko je šampionat ove godine kvalitetan. Želela bih i da spomenem minut ćutanja koji smo danas imali za dva ogromna imena naše košarke Žarka Varajića i Vukicu Mitić.“

Izjavu je dala i na ovom meču sjajna Dajana Butulija:

Mislim da smo ovo danas bili više mi, nego što smo to bili juče… Juče nismo pokazali naše pravo lice, igrali smo pod pritiskom nastupa na domaćem terenu. Razgovarali smo o tome i danas došli bolje pripremljeni za utakmicu.

Srbija je sada sa dve pobeda na vrhu tabele grupe D, a u poslednjem kolu igra sa trećeplasiranom Belgijom.