Ani Dabović slomljena ruka

Eurobasket 5. jul 201912:46 > 12:48
fiba.basketball

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva gde je očekuje duel sa Španijom. Marina Maljković je pred ovaj meč u problemu zbog povrede Ane Dabović.

Srbija je na fenomenalan način došla do polufinala, ubedljivom pobedom protiv Švedske, ali je meč obeležila i povreda Ane Dabović.

Ono što je u četvrtak uveče bila sumnja, u petak je dobilo i potvrdu – Ana Dabović je zadobila prelom kosti šake leve ruke.

Najbolja košarkašica Srbije u četvrtfinalu, meč je završila sa bandažom na ruci, a Marina Maljković je u petak potvrdila da se radi o prelomu.

„Ani Dabović je definitivno slomljena kost, treba da ide na dodatne preglede… videćemo“, rekla je selektor Marina Maljković.

„Španija je ogroman favorit, to je jasno kao dan. To je veliki sistem, mašinerija. Mi ih nikada nismo pobedili, mnogo dugo su na okupu, mnogo dugo je sve isto kod njih, a kod nas je bilo svega. Španija ima veliko iskustvo i veliki sistem iza sebe. Svakako da nas boli činjenica da nijednom nismo pobedili Španiju i da ćemo u tome da tražimo dodatnu motivaciju. Biće neizmerno teško, ali pokušaćemo da pronađemo neka rešenja da im se suprostavimo“, dodala je Maljkovićeva.

„Želim da verujem da su moje košarkašice pobednice, kao što i jesu, i da ćemo iskoristiti činjenicu da igramo u Areni, u Srbiji. Daćemo sve od sebe da dobijemo utakmicu protiv mnogo jačeg protivnika“.

Prvo polufinale u subotu igraju Francuska i Velika Britanija (18), a Srbija i Španija igraju istog dana od 20:30.