EP U16: Crna Gora se mučila, ali pobedila Švajcarsku

Eurobasket 10. avg 20190:01 > 0:06
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore imali su velikih problema, ali su ipak pobedili Švajcarsku sa 90:81 u drugom kolu šampionata Evrope za igrače do 16 godina, divizije B, koji se igra u Podgorici.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore bili su Đorđije Jovanović sa 20, Luka Bogavac i Andrija Grbović sa po 17, odnosno Maksim Vujović sa 11 poena. Kod Švajcarske, raspoloženi za igru u napadu bili su Nikola Isota sa 26 poena i 10 skokova, odnosno Ačile Spadone sa 16 poena.

Povezano

Čitavim tokom meča vodila se ravnopravna borba. Na nešto više od dva minuta pre kraja na semaforu je pisalo 77:77, ali su izabranici Mladena Ostojića sjajno odigrali završnicu i stigli do očekivane pobede. U narednom kolu, Crna Gora igra protiv Bugarske. Podsećanja radi, Crna Gora je u prvom kolu pobedila Ukrajinu sa 84:78.

Sistem takmičenja na šampionatu Evrope divizije B je drugačiji u odnosu na diviziju A. Crna Gora je u grupi sa Ukrajinom, Islandom, Danskom, Belorusijom i Švajcarskom, a cilj u grupnoj fazi je da se osvoji jedno od dva mesta koja vode u četvrtfinale.

Plasman iz divizije B u diviziju A će izboriti selekcije koje stignu do pobedničkog postolja.