Škerović saopštila spisak, Markiša Getling novo lice

Eurobasket 9. nov 201916:51 > 16:51
fiba.basketball

Crnogorske košarkašice u nedelju počinju pripreme za start kvalifikacija za EP 2021. godine. Crna Gora je u grupi B, a rivali na putu ka šampionatu Evrope su Izrael i Švedska.

Izabranice Jelene Škerović pokušaće da nastave sjajan niz prethodnih generacija i šesti put uzastopno izbore nastup na šampionatu kontinenta. S obzirom da su u grupi samo tri selekcije, Crna Gora će u prvom kolu biti slobodna, a Izrael će ugostiti Švedsku.

Crna Gora će kvalifikacije otvoriti 17. novembra, u gostima protiv Švedske, nakon čega sledi pauza od godinu dana, jer je treće kolo zakazano tek za 12. novembar 2020.

U novi ciklus kvalifikacija Crna Gora će ući sa novom Amerikankom, Markišom Getling, koja igra na poziciji centra i koja će zameniti Glori Džonson. Getling je visoka 196 centimetara, tokom karijere igrala je u WNBA ligi za tri kluba – Čikago Skaj, Sijetl Storm i Atlantu Drim. Pored WNBA lige, Markiša Getling je branila boje poljskog Bidgošća, turskog Bešiktaša, francuskkog Basket Landesua.

Osim Markiše Getling na spisku Jelene Škerovićeve su: Snežana Aleksić, Božica Mujović, Kristina Raković, Bojana Kovačević, Dragana Živković, Milena Jakšić, Marija Leković, Violeta Lazarević, Maja Bigović, Jelena Pašić, Jelena Vučetić, Milica Jovanović i Kristina Raković.
U stručnom štabu su i pomoćni treneri Rajko Krivokapić i Tanja Popivoda, kondicioni trener Drago Musić, fizioterapeut Petar Stojović, doktor Snežana Ćorac i tim menadžer Aleksandra Vujović.

Plasman na Evropsko prvenstvo će izboriti dve najbolje selekcije iz grupe. Ljubitelji košarke u Crnoj Gori se nadaju da će izabranice Jelene Škerović ponovo biti učesnice šampionata Evrope.