Loše prvo poluvreme, Švedska kaznila Crnu Goru

Eurobasket 17. nov 201916:50 > 16:50
fiba.basketball

Košarkašice Crne Gore nisu dobro počele kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Izabranice Jelene Škerović poražene su od Švedske u Malmeu sa 68:55.

Sve dileme oko pobedika rešene su tokom prvog poluvremena. Švedska koja je u prvom kolu pobedila Izrael sa 77:40, dobila je prvu deonicu sa 23:13, na poluvremenu je vodila sa 43:24. U tom trenutku, sve dileme oko pobednika su bile rešene.

Do kraja, Crna Gora je nastojala da izbori što časniji poraz, da svede deficit na što je manju moguću meru, jer bi na kraju međusobni skor mogao da bude presudan kada je reč o plasmanu na šampionat Evrope.

Devojke koje vodi Jelena Škerović i koje su odigrale jako loše u prvom poluvremenu, bil su blizu da uspeju u toj nameri. Svele su deficit na sedam poena, ali su u poslednja tri minuta ponovo dozvolile Švedskoj da pobegne, da ostvari ubedljiv trijumf. 

Najefikasnije u sastavu Švedske bile su Elin Eldebrink sa 15, Amanda Zahui sa 15 i Frida Eldebrink sa 11 poena. Kod Crne Gore, raspoložene za igru u napadu bile su Božica Mujović sa 17, Markiša Getling sa 13 i Milica Jovanović sa 10 poena.

Podsećanja radi, mesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta izboriće devet pobednika grupa i pet najbolje rangiranih selekcija koje zauzmu drugo mesto.