Zuros: Srbija najbolji tim sa najboljim trenerom

Eurobasket 23. feb 202020:14 > 20:19
fiba.basketball

Košarkaši Gruzije iznenadili su Srbiju i slavili rezultatom 94:90, a selektor Ilijas Zuras posle meča je rekao da je njegov tim igrao dobro protiv najboljeg tima u grupi.

Selektor košarkaške reprezentacije Gruzije ocenio je na konferenciji za medije da je njegov tim igrao dobro i upisao pobedu na gostovanju najboljij ekipi i najboljem treneru u grupi.

„Čestitam svim svojim igračima, stručnom štabu, teško je igrati i u prozorima. Imali smo dva i po dana da se pripremimo i ovo važi za oba tima. Nema magije. Igrali smo veoma dobru utakmicu, u uvodnim minutima bili smo malo izgubljeni, ali pronašli smo ritam, igrali bolju odbranu, nalazili bolja rešenja i ovaj rezultat se dogodio“, rekao je Zuros.

„Znamo dobro da je Srbija najbolji tim u grupi, imaju po mom mišljenju najboljeg trenera i nemoguće je da naprave tim za dva dana“, naveo je selektor Gruzije koji je dodao da je za njegov tim od pobede važnija činjenica da je igrao sa mladim igračima.

„Hoću da kažem da za nas nije najvažnija pobeda. Najvažnije je da koristimo klince. Danas smo mnogo više koristili naša tri klinca i igrali su mnogo bolje. Time sam zadovoljniji više od pobede. Hteli smo mladu, novu krv i to je jako bitno“, zaključio je Zuros.