Radović saopštio spisak za drugi FIBA prozor

Eurobasket 30. okt 202014:18 > 14:22
fiba.basketball

Boško Radović, selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, saopštio je širi spisak od 24 igrača za mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje su na programu u novembru.

Podsećanja radi, FIBA je promenila sistem takmičenja, pa će kvalifikacije biti nastavljene u popularnim balonima. Crna Gora će igrati na turniru u franuskom gradu Po, a posle prva dva kola, sve selekcije, Francuska, Nemačka, Velika Britanija i Crna Gora imaju skor 1-1.

Crna Gora će u Francuskoj odmeriti snage sa selekcijama Velike Britanije i Nemačke, a u pomenutim duelima, izabranici Boška Radovića mogu da naprave kapitalne korake ka osvajanju jednog od dva mesta koja sigurno vode na šampionat Evrope.

Povezano

Trećeplasirane selekcije iz kvalifikacionih grupa će takođe igrati na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, ali je problem u tome, što je u grupi sa Crnom Gorom i selekcija Nemačke, koja je jedan od domaćina šampionata Evrope, pa ima sigurno mesto na Evropskom prvenstvu bez obzira na plasman.

Okupljanje reprezentacije je zakazano za 23. novembar, četiri dana kasnije sledi duel sa Velikom Britanijom, a 29. novembra Crna Gora igra protiv Nemačke. Kao što se i očekivalo, u sastavu tima neće biti Nikole Vučevića, Bojana Dubljevića i Marka Todorovića.

Selektor Boško Radović za jako bitne, možda i ključne mečeve kada je reč o plasmanu na Evropsko prvenstvo, računa na sledeće igrače: Nikola Ivanović (Budućnost), Džastin Kobs (Budućnost), Ognjen Čarapić (FMP Železnik), Petar Popović (Budućnost), Nemanja Vranješ (Mornar), Jovan Kljajić (Bilbao), Sead Šehović (Mornar), Suad Šehović (Budućnost), Dino Radončić (Gipuckoa), Nemanja Đurišić (Estudijantes), Danilo Nikolić (Budućnost), Nemanja Radović (Mursija), Milko Bjelica (Mornar), Marko Simonović (Mega), Zoran Nikolić (Budućnost), Radoje Vujošević (Mornar), Andrija Grbović (Ulm), Fedor Žugić (Budućnost), Igor Drobnjak (Studentski centar), Derek Nidam (Mornar), Pavle Đurišić (Brisel), Radosav Spasojević (Sutjeska), Mašan Vrbica (Lovćen), Vasilije Baćović (Studentski centar).

Košarkaši Crne Gore su u prvom FIBA prozoru, na svom parketu pobedili Veliku Britaniju, a kao gosti su poraženi od Francuske. Utakmice protiv Nemačke i Velike Britanije su trebali da igraju u gostima, a sada će ih igrati na neutralnom terenu, pa je samim tim i veća šansa da se stigne do dve zlata vredne pobede, do dva kapitalna koraka ka plasmanu na šampionat Evrope.

fiba.basketball