Šehović pred Nemačku: Cilj je pobeda

Eurobasket 27. nov 20200:13 > 0:16
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore odučni su u nameri da u francuskom Pou, iako u podmlađenom sastavu, pruže maksimum, pobede Nemačku i Veliku Britaniju, a samim tim, praktično obezbede mesto na šampionatu Evrope.

Uoči drugog FIBA prozora koji se igra u popularnim balonima zbog zdravstvene situacije širom planete, u grupi u kojoj se nalazi Crna Gora, sve selekcije (Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Crna Gora) imaju isti učinak, 1-1.

Sigurno da je ovo izuzuzetno važan prozor u kome bi se moglo dosta toga rešiti i odlučiti. Sa željom da stignemo do dve pobede, a samim tim da napravimo kapitalne korake ka plasmanu na Evropsko prvenstvo, ulazimo u duele sa Nemačkom i Velikom Britanijom. Međutim, idemo korak po korak, a prvi je Nemačka. Naš prvi rival jeste došao u kombinovanom, ali odmah treba naglasiti u veoma kvalitenom sastavu. Dodatna prednost za Nemačku je činjenica da rasterećeno ulazi u meč koji sledi, jer je kao jedan od domaćina šampionata Evrope, već obezbedila mesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta”, rekao je Suad Šehović i nastavio:

Međutim, moramo da budemo fokusirano na nas i našu igru. Znamo šta treba da uradimo u meču koji sledi, a odbrana je ključna na putu ka uspehu. Moramo da zaustavimo brzu igru, lake poene iz tranzicije, ofanzivni skok rivala. Ne smemo da dozvolimo otvorene pozicije za šut, a sa druge strane greške u napadu moramo da svedemo na minimum. Znam da je ovo lakše reći nego ostvariti na parketu, ali verujem da je sastav koji je stigao u Po, kadar da ostvari zacrtani plan, da je kadar da stigne do pobede nad Nemačkom, a zatim i Velikom Britanijom. U tom slučaju, vrata šampionata Evrope, bila bi širom otvorena“.

Košarkaši Crne Gore su u ponedeljak stigli u Po kako bi dostigli željeni nivo forme, jer je većina igrača imala dosta problema sa povredama i koronavirusom, a dosta igrača je zbog obaveza prema klubovima morala da propusti jako bitan, mnogi smatraju, ključni FIBA prozor.

Bilo je dosta problema kako kod nas u ekipi Budućnosti, tako i u sastavu Mornara. Nedavno smo se vratili na parket posle pauze od tri nedelje, a zatim za pet dana odigrali tri izuzetno zahtevna meča. Ranije dolazak u Francusku je odličan potez. Imali smo vremena da se osvežimo, taktički pripremimo i slobodno mogu da kažem da spremni čekamo meč protiv Nemačke. Kao i svi u timu, nadam se pobedi”, zaključio je Suad Šehović jedan od iskusnijih igrača u sastavu Crne Gore.

Utakmica između Crne Gore i Nemačke igra se 27. novembra, a utakmicu možete da pratite na Sport Klubu 1.