Radović i Ivanović: Bili smo jaki, čvrsti i agresivni

Eurobasket 27. nov 202023:53 > 23:54
fiba.basketball

Izabranici Boška Radovića, košarkaši Crne Gore, pobedili su Nemačku sa 80:74, stigli su do meč lopte, u nedelju 29. novembra sa početkom u 18 časova, uz prenos na Sport Klubu igraju protiv Velike Britanije, a pobeda garantuje mesto na šampionatu Evrope.

Ljubitelji košarke mogli su da prate izuzetno čvrstu i borbenu utakmicu. Vodio se pravi rovovski rat na terenu, a zahvaljujući velikoj energiji i želji, borbi za svaku loptu, za svaki pedalj terena, košarkaši Crne Gore su uspeli da stignu do zlata vrednog trijumfa.

„Ostvarili smo izuzetno značajnu pobedu. Kao što smo i najavili pre početka meča ključ uspeha je bila odbrana. Imali smo uspona i padova kada su defanzivni zadaci u pitanju, ali nismo odustajali ni kada je rival pogađao iz prilično teških pozicija. Posebno se to odnosi na prvo poluvreme. U nastavku smo zahvaljujući dobroj odbrani, stekli samopouzdanje za igru u napadu. Uspeli smo da steknemo kapital od šest, sedam poena, koji smo uspeli da sačuvamo jer smo bili čvrsti, jaki, agresivni. Okrećemo se Velikoj Britaniji i nadam se novom uspehu“, naglasio je Boško Radović i nastavio:

„Imali smo mnogo problema pre drugog FIBA prozora. Tri, četiri igrača nisu mogla da dođu zbog obaveza koje imaju prema klubovima, većina igrača je tek izašla iz izolacije posle problema sa koronavirusom, imamo nekoliko igrača koji nisu u sastavu zbog povreda, ali smo sa timom koji imamo na raspolaganju, pokazali da smo kadri za velika dela, da smo kadri da iznesemo imperativ pobede na leđima“.

Nikola Ivanović, jedan od junaka u duelu protiv Nemačke, naglasio je da je srećan i zadovoljan zbog pobede, ali da misli odmah treba usmeriti ka duelu sa Velikom Britanijom, duelu koji Crnu Goru može da odvede na šampionat Evrope.

„Borili smo se od prvog do poslednjeg minuta da stignemo do pobede. Morali smo da uložimo i poslednji atom snage. Ključ uspeha je bila odbrana, smirenost i staloženost u napadu, kao i velika želja. Odmah se okrećemo duelu sa Velikom Britanijom u kojem ćemo imati priliku da obezbedimo mesto na Evropskom prvenstvu“, naglasio je Nikola Ivanović.

Utakmica između Crne Gore i Velike Britanije na programu je u nedelju 29. novembra, uz prenos na Sport Klubu. Utakmica počinje u 18 časova.