Kokoškov: Velika pobeda, psihološki težak meč

Eurobasket 30. nov 202021:06 6 komentara
fiba.basketball

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov istakao je da je duel sa Finskom u četvrtom kolu kvalifikacija za plasman na Evropsko prventvo psihološki bila mnogo teška, kao i da je njegova ekipa ostvarila veliki trijumf.

Orlovi su u ‘balonu’ u Finskoj savladali organizatora takmičenja 75:66 i poslednji, februarski, ‘prozor’ dočekuju sa učinkom 2-2.

„Želim da čestitam mojim igračima na svemu što su uradili tokom proteklih sedam dana u ovom ‘balonu’, praktično zaključani u hotelu. Posvetili su svoje vreme igranju za nacionalni tim. Ovo je velika pobeda za nas, večerašnja utakmica je psihološki bila veoma teška za igranje. Finska je veoma dobro organizovana i mnogo ih je teško dobiti dva puta kod kuće,“ rekao je Kokoškov i nastavio:

Otvorili smo meč dobro, pokazali karakter. Defanzivno smo ispoštovali plan po pitanju agresivnosti i igre na liniji dodavanja. Nismo im dozvolili da prenose loptu sa jedne na drugu stranu lako. U napadu smo igrali pod pritiskom, promašili smo 14 slobodnih bacanja, što samo po sebi govori da ovo nije psihološki bila laka utakmica. Svakako, zadovoljni smo što smo završili ovaj ‘balon’ pobedom.

Najiskusniji Marko Simonović je pohvalio selekciju Finske.

Veoma važna i velika pobeda za nas. Igrali smo protiv odlične ekipe, koji voli da igra za svoju zemlju. Igraju sa ponosom, dostojanstveno i veoma teško ih je pobediti dva puta. Pokazali smo veliku borbu i karakter, kontrolisali meč tokom svih 40 minuta,“ naglasio je Simonović.

fiba.basketball

Srbiju u februaru 2021. očekuju mečevi sa Gruzijom i Švajcarskom, a plasman na EP obezbediće tri najbolja tim iz grupe.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare