Getty Images/Grant Halverson

Košarka

25.05.2020 | 16.38

Micić za SK: Ataman želeo titulu, nastavak nerealan

U ovoj vesti

Anadolu Efes SK

Plejmejker Anadolu Efesa Vasilije Micić je iskoristio period duge pauze da se fizički spremi kao nikad u životu. Klub je obezbedio igračima malu halu za trening tako da je Micić mogao “sutra da nastavi sa takmičenjem” ali svestan je da je odluka o otkazivanju sezone Evrolige bila neizbežna.

Vasilije Micić, Scottie Wilbekin

Aykut Akici/EB via Getty Images

Mislim da je zasedanje igrača bilo ključno da se osvesti javnost. Dva najvažnija razloga otkazivanje su potencijalne povrede i kvalitet takmičenja. Bilo bi neprofesionalno, igrači ne bi stigli da se pripreme za utakmice. Mi kao ekipa smo se dogovorili da nećemo da igramo.  

Nas osmorica iz Efesa koji smo ostali u Istanbulu smo imali halu na raspolaganju, pa smo trenirali i bili spremni. Ali na grupnom četu smo shvatili da od nastavka sezone nema ništa. Atamanova želja za titulom je ogromna i normalno je da je on zagovarao da se sezona nastavi”.  

Da li su igrači prekinuli sezonu Evrolige?  

Suština je da smo dobili priliku za glas. Nije bilo navijački, već je svako rekao šta oseća. Dobio si priliku da biraš i izabrali smo. Sa svoje strane sam u redu sa obe odluke. Ne mislim da su igrači presudili.

Danston je bio naš predstavnik u uniji igrača, a Bartomeu je rekao da je to jedna strana priče, a druga strana su klubovi. Mnogi klubovi su u velikim problemima i hteli su da sve završe što pre. Možda običnom čoveku nije lako da shvati ugao igrača, ali situacija za nastavak sezone jeste bila nepovoljna jer je mnogo onih koji nisu imali uslova za trening”.

Koliki problem je bio veliki broj američkih igrača u klubovima?  

Velikom broju klubova j bilo lakše da puste Amerikance, da ih ne bi plaćali. Sa druge strane, mnogi momci iz SAD koji igraju u Turskoj su bili toliko uplašeni, kao da su bili u Gvatemali a ne u zemlji u kojoj vladaju vrhunski uslovi.

Činjenica je da zbog dvosmernih NBA ugovora sada postoji više Amerikanaca u Evroligi koji možda nisu vrhunskog kvaliteta i ne znaju koliko je lepo igrati to takmičenje, nisu se poistovetili. Ipak, i oni viđeniji Amerikanci u Evroligi su bili protiv toga da se igra”.  

Kako si ti proveo prinudni prolećni raspust?  

Iskreno, ova dva meseca su bila neprocenjiv odmor za mene. Da smo se plasirali na Olimpijske igre i da sam bio član reprezentacije, imao bih možda nedelju dana odmora tokom leta.

Naravno, nije ovo bio klasičan odmor, sve vreme si na iglama i čekaš informacije, ali iskoristio sam obezbeđenu infrastrukturu da dobro treniram i sad mogu i u marince. "

Da li su preporučene tri nedelje priprema bile dovoljne da se igrači spreme za finiš sezone?  

Tri nedelje su realno malo jer skoro tri meseca niko nije trenirao. Mislim da je ELPA zaštitila igrače. Bilo bi lepo sledeća sezona bude kako treba, mada verujem da će biti finansijskih problema. Mada, ako do novembra ne bude vakcine protiv virusa, opet se okolnosti neće mnogo promeniti”.  

Odluka Evrolige o ponovljenim učesnicima naredne sezone je momentalno pokrenula lavinu komentara u Srbiji.  

Evroliga je morala da zauzme neki stav. Mislim da je za njih odluka o otkazivanju sezone bila najveća, a ovo o istim timovima i naredne sezone im je bilo usput. Ne mogu oni da osete vibracije u našoj zemlji, da znaju koliko je nama važno ko će igrati Evroligu.

Verujem da su navijači Partizana povređeni, posebno jer su crno-beli zaista odlično igrali u Evrokupu ali ovo je jedino realno. Nisu imali na osnovu čega da donesu drugačiju odluku”, zaključio je Micić u izjavi za Sport Klub.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Dončić-Jokić: Kako bi izgledao najbolji tim Jugoslavije

Autor

Dončić-Jokić: Kako bi izgledao najbolji tim Jugoslavije

Dončić-Jokić: Kako bi izgledao najbolji tim Jugoslavije

Kako bi sada izgledao tim bivše Jugoslavije? Tema koja uvek zainteresuje jedne, dok drugi kolutaju očima u u stilu “koga briga?“, ali ipak na kraju pročitaju. Zašto? Jednostavno – zabavno je baviti se takvim kalkulacijama.

Gotovo: Larkin ostaje, ugovor od 7.7 miliona!

Gotovo: Larkin ostaje, ugovor od 7.7 miliona!

Gotovo: Larkin ostaje, ugovor od 7.7 miliona!

Američki plejmejker Šejn Larkin dogovorio je novi, dvogodišnji ugovor sa Anadolu Efesom, javlja Eurohoops.

Larkin: Ne želim u NBA da bih bio treći plejmejker

Larkin: Ne želim u NBA da bih bio treći plejmejker

Larkin: Ne želim u NBA da bih bio treći plejmejker

Košarkaš Efesa Šejn Larkin govorio je o tome kakva je iskustva imao u američkoj košarci, kao i da sada kada se pronašao u evropskoj, ne želi da menja sredinu u kojoj se oseća veoma dobro.

Košarkaška sezona u Turskoj bez nastavka i šampiona

Autor

Košarkaška sezona u Turskoj bez nastavka i šampiona

Košarkaška sezona u Turskoj bez nastavka i šampiona

Dok se fudbaleri u Turskoj pripremaju za nastavak sezone 12. juna, košarkaška sezona je otkazana.
Loading...