Gray Mortimore/Getty Images

Košarka

14.01.2020 | 16.23 > 16:26

Peti kolektivni ugovor WNBA i Unije igrača

WNBA i Unija igrača postigli su dogovor o novom kolektivnom ugovoru (CBA), koji uključuje detalje o uslovima u kojima košarkašice nastupaju za svoje klubove, a pod detaljima se podrazumeva i visina plate.

2019 WNBA Finals - Game Five

Rob Carr / Staff

2019 WNBA Finals - Game Five

Kolektivni ugovor WNBA i zajednice igrača tiče se povećanja plata. Značajan skok predviđen je novim dogovorom, a najplaćenije košarkašice lige primaće platu od 117.500 dolara do 215.000 dolara godišnje.

Novi ugovor uključuje i povećanja drugih novčanih naknada, promene u saradnji sa menadžerskim agencijama, poboljšanja uslova na putovanjima, dodatne beneficije za majčinstvo i planiranje porodice, poboljšane mogućnosti sprovođenja marketinga i plana razvoja karije i još mnogo toga.

"Ubeđeni smo da je to revolucionarni i istorijski dogovor", rekla je komesarka WNBA Keti Endželbert i dodala:

"Ponosna sam na igračice, aktivno su učestvovale u dogovorima, bile su ujedinjene, skrenule su pažnju na mnogo važnih tema".

Dogovor je zamišljen tako da bude održiv narednih osam godina, a za to vreme novi ugovor će biti potpisan samo ukoliko to bude bilo preko potrebno.

Izvršni direktor WNBA Teri Džekson rekao je da osmogodišnji ugovor daje igračicama osećaj snažne i dugoročne posvećenosti ligi.

Biće to peti kolektivni ugovor u istoriji WNBA, koja je osnovana 1997. godine. Prvi je potpisan dve godine kasnije, a zatim su usledili i sporazumi iz 2003, 2008. i 2014. godine.

Nisu objavljeni tačni podaci o visini plata, ali se iz WNBA uskoro očekuje zvanično saopštenje.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Ema

Ema

Ema

Ženska košarka? Negledljivo. Vidi je kako trči kontru, pa ovo bih i ja stigao. Pogledaj kako šutira za tri, ne može da dobaci. Ovako zvuči većina komentara tokom ženske košarkaške utakmice.

Istorijska titula: Vašington šampion WNBA

Istorijska titula: Vašington šampion WNBA

Istorijska titula: Vašington šampion WNBA

Košarkašice Vašington Mistiksa prvi put u istoriji postale su šampionke WNBA lige pošto su u petoj, odlučujućoj utakmici na svom parketu savladale Konektikat San sa 89:78 i slavile u finalnoj seriji 3-2.

Košarka (ni)je život

Košarka (ni)je život

Košarka (ni)je život

Četiri WNBA kluba, život na Novom Zelandu, angažman u grčkom Panionisu koji joj je promenio život, brak sa profesionalnim košarkašem, troje dece, novo porodično poglavlje u Beogradu i ostanak u svetu košarke, doduše na drugi način - sve to opisuje bivšu šampionku WNBA lige Erin Perperoglu.

Posao u WNBA: Derek Fišer na klupi Sparksa

Posao u WNBA: Derek Fišer na klupi Sparksa

Posao u WNBA: Derek Fišer na klupi Sparksa

Nekadašnji plejmejker Los Anđeles Lejkersa Derek Fišer preuzeo je ženski košarkaši tim Los Anđeles Sparkse, koji se takmiči u WNBA.
Loading...