SK

Košarka

03.04.2020 | 18.13 > 18:18

Hot za SK: Viša sila je prekinula sjajnu sezonu

Amin Hot je tokom leta kao najboljih igrač Ibra iz Rožaja i jedan od najboljih košarkaša u šampionatu Crne Gore, doneo odluku da se preseli u Slovačku i zaduži opremu ekipe Levice.

Amin Hot

Privatna arhiva

Zajedno sa njim, u ekipi je bio i Nikšićanin Marko Perović, a Levice su na radost navijača ovog kluba ostvarili gotovo sve što je planirano, pa i više od toga. Levice su stigle do finalnog turnira Kupa na kome su poražene u polufinalu od ekipe Prievidze koja je kasnije i osvojila trofej u Kupu.

Što se šampionata koji je prekinut i gotovo je izvesno da neće biti nastavljen, Levice su u trenutku prekida bile na koti dva, iza Intera iz Bratislave, a ispred pomenute ekipe Prievidze. Trebalo je da bore za titulu, ali…

Ali, kao i gotovo sva sportska takmičenja širom planete, prekinut je i šampionat Slovačke, inostrani igrači su dobili zeleno svetlo da se vrate kućama, pa je Amin Hot trenutno u samoizolaciji. Iluzorno je trošiti reči koliko mu teško pada boravak u kući, umesto da se na parketu bori za titulu u Slovačkoj, ali…

"Ali, viša sila, ili ti globalni zdravstveni problem je prekunuo sjajnu sezonu na klupskom i na ličnom planu. U šampionatu Slovačke se igraju četiri kruga takmičenja. Liga je veoma kvalitetna i fizički izuzetno zahtevna. Pored šampionata Slovačke, igrali smo i Alpe Adria Kup u kojem učestvuju klubovi iz Mađarske, Poljske, Austrije, Slovenije, Slovačke i Hrvatske. Gotovo svaka ekipa u sastavu ima pet, šest inostranih igrača", rekao je Amin Hot za Sport Klub i nastavio:

"Odlazak u Levice je bio sjajan potez. U pitanju je najorganizovaniji klub u Slovačkoj, koji bez ikakve sumnje ima najbolje navijače. Opravdali smo njihova očekivanja tokom sezone, odnosno do momenta kada je šampionat prekinut. Stigli smo do polufinala Kupa, trebalo je da se borimo za titulu, ali viša sila je viša sila. Sada je najvažnije da svi zajedno poštujemo mere koje su propisale nadležne institucije, da poštujemo pravila, da ostanemo kod kuće i na taj način sprečimo širenje virusa, pomognemo da se život što pre i sa što manje posledica vrati u normalne tokove".

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Hot je nastavio sa izlaganjem:

"Levice imao idealne uslove za rad, sjajnu atmosferu, a meni je aklimatizacija bila olakšana jer sam igrao zajedno sa Nikšićaninom Markom Perovićem, koji je takođe imao sjajnu sezonu, odlično smo sarađivali kako na terenu, tako i u privatnom životu, a posebno u periodu izolacije. Slovačka je prva država koja je prekinula šampionat i koja je uvela rigorozne mere u borbi sa koronavirusom. Iskreno, nemam ništa protiv da karijeru nastavim u Levicama, ali sada je najvažnije da ostvarimo pobedu protiv koronavirusa, a vremena za planove, ambicije i ciljeve će biti", naglasio je Hot i dodao:

"Sjajni rezultati koje je ostvario Ibar iz Rožaja tokom sezone su me obradovali iz dubine duše. U pitanju je pozitivna i jako lepa priča, koja ima svetlu budućnost. Ibar se u trenutku prekida šampionata borio za plasman u ABA 2 ligu, igrao je zapaženu ulogu u Balkanskoj ligi, a od izuzetno je značaja odličan rad sa mlađim selekcijama koji su svetla budućnost Ibra".

Šampiona Slovačke je prekinut, ali definitivna odluka o tome da li će biti nastavljen i da li će biti proglašen šampion bez igranja nije doneta još uvek. Isto važi i za šampionat Crne Gore, tako da su Amin Hot, njegove Levice, ali i njegov Ibar iz Rožaja sada u fazi čekanja, u fazi borbe protiv koronavirusa, jedinim mogućim načinom, samoizolacijom.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

CG, BIH, MKD: Vučević problem Hjustona, Gajović MVP

CG, BIH, MKD: Vučević problem Hjustona, Gajović MVP

CG, BIH, MKD: Vučević problem Hjustona, Gajović MVP

Internacionalci iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije imali su razloga za zadovoljstvo, sreću, ali i tugu tokom košarkaškog vikenda, koji je ostao iza nas.

CG, BiH, MAK: Milko se snalazi, Nihad čuva Bajern

CG, BiH, MAK: Milko se snalazi, Nihad čuva Bajern

CG, BiH, MAK: Milko se snalazi, Nihad čuva Bajern

Na finalnom turniru Evrolige u Beogradu Crna Gora imala je jednog predstavnika - Dina Radončića, ali on na dva meča nije bio u sastavu madridskog Reala. U ostalim evropskim ligama igrači iz tri balkanske zemlje ponovo su bili zapaženi.
Loading...