Patrick Smith/Getty Images

Košarka

22.05.2020 | 20.51

Đaletić za SK: Japanska bajka se nastavlja

Luka Pavićević, Igor Đaletić i Dušan Gvozdić, nastavljaju sa ispisivanjem istorije u japanskom Alvarku. Bivši selektor Crne Gore, a svojevremeno jedan od najboljih plejmejkera Evrope, Luka Pavićević, stavio je paraf na novi ugovor, a tim koji pobeđuje se ne menja.

Privatna arhiva

Luka Pavićević je sa Alvarkom osvojio dve titule i trofej u Ligi šampiona Azije. U sezoni koju je prekinuo koronavirus, Alvark je bio prvoplasirana ekipa, ali je ostao bez titule, kao i bez prilike da se bori za tron u Aziji.

Pored Pavićevića, Đaletića i Gvozdića koji sačinjavaju stručni štab šampiona Japana, ogroman doprinos u ispisivanju istorije kluba iz Japana, dali su Milko Bjelica koji je osvojio jednu titulu i Milan Mačvan koji je učestvovao u osvajanju Lige šampiona.

Međutim, godina koju je obeležila globalna pošast je prouzrokovala dosta turbulencija. U jednom trenutku šampionat je trebalo da se nastavi, ali je usledio period čekanja, a zatim i odluka da nastavka neće biti. Igor Đaletić se vratio u Crnu Goru, proveo dve nedelje u karantinu, zatim dve nedelje u kućnoj izolaciji, a zeleno svetlo da može da počne sa slobodim kretanjem je dobio u četvrtak.

"Viša sila nije slučajno dobila takav naziv. Žao mi je kao i svima u timu što nismo dobili priliku da osvojimo treću uzastopnu titulu, kao ni priliku da se borimo za titulu u Aziji. Međutim, japanska bajka se nastavlja. Dogovor o nastavku saradnje je postignut, pa mi samim tim ni period koji sam proveo u izolaciji nije toliko teško pao. Slagao bih kada bih rekao da mi je bilo baš sjajno, ali sam kao sportista, trener, kao osoba koja je navikla na odgovornost i disciplinu, savesno ispoštovao mere jer nisam želeo da ugrozim ni sebe, ni porodicu, ni prijatelje, kao ni zdravstvenu situaciju koja je u Crnoj Gori na svu sreću stabilna. Istovremeno, jako me raduje što se borba protiv virusa uspešno vodi širom regiona i Evrope, jer je to osnovni uslov da se život vrati u normalne tokove u pravom smislu te reči", naglasio je Igor Đaletić za Sport Klub i nastavio:

"Sve što mi se dešava u Japanu je zaista bajkovito. Drugim rečima ne mogu da opišem saradnju sa Lukom Pavićem, Dušanom Gvozdićem i igračima. Pored toga, ostvarujemo dobre rezultate, dvorane je ispunjena do poslednjeg mesta, u planu je izgradnja nove, a istovremeno i izgradnja trenažnog centra na jednom od poluostrva u Japanu. Trenutno smo svi u fazi čekanja. Tačnije rečeno, Luka je u Japanu, trebalo bi uskoro da se vrati kući, a zatim čekamo odluku kada će krenuti takmičenje u Japanu".

Ciljevi su iz svega navedenog kristalno jasni:

"Naravno da su ciljevi kao i do sada vrhunski. Nastojaćemo da stignemo do treće uzastopne titule, borićemo se da odbranimo tron u Aziji. Nosioci igre će gotovo sigurno ostati u timu, a uskoro će uslediti analiza tržišta kako bi se izvršila nadogradnja ekipe. U međuvremenu je donete odluka da u svakoj ekipi mogu da budu tri stranca, ali samo dvojica na parketu u isto vreme. S obzirom da Luka voli da sarađuje sa igračima iz regiona, nije isključenja mogućnost da će neko nastaviti tamo gde su stali Milko Bjelica i Milan Mačvan".

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Pavićević: Šampioni ne menjaju ciljeve, Mačvan opcija

Pavićević: Šampioni ne menjaju ciljeve, Mačvan opcija

Pavićević: Šampioni ne menjaju ciljeve, Mačvan opcija

Luka Pavićević, svojevremeno jedan od najboljih plejmejkera Evrope, igrač koji je osvojio tri titule prvaka Starog kontinenta sa Jugoplastikom, fenomenalnu košarkašku karijeru, je nastavio i kao trener.

Luka Pavićević ostaje u Japanu

Luka Pavićević ostaje u Japanu

Luka Pavićević ostaje u Japanu

Svojevremeno jedan od najboljih plejmejkera Evrope, Luka Pavićević, produžio je ugovor sa aktuelnim šampionom Alvarkom i za narednu sezonu.

Mačvan se vraća kući: Hvala Japanu, hvala Alvarku

Mačvan se vraća kući: Hvala Japanu, hvala Alvarku

Mačvan se vraća kući: Hvala Japanu, hvala Alvarku

Srpski krilni centar Milan Mačvan je na Instagramu napisao poruku zahvalnosti ekipi Alvarka iz Tokija i nagovestio je povratak u Evropu.

Đaletić iz Japana: Za sada je sve pod kontrolom, ali...

Đaletić iz Japana: Za sada je sve pod kontrolom, ali...

Đaletić iz Japana: Za sada je sve pod kontrolom, ali...

Šampionat Japana u košarci trebalo bi uskoro da se nastavi, a titulu brani ekipa Alvark Tokio, Luke Pavićevića, Igora Đaletića, Dušana Gvozdića i Milana Mačvana.
Loading...