Harry How/Getty Images

Košarka

24.02.2020 | 21.15

Kobijeva udovica tužila kompaniju i traži milione

Autor

Vanesa Brajant, supruga legendarnog košarkaša Kobija Brajanta, podnela je tužbu protiv kompanije u čijem vlasništvu je bio helikopter smrti i traži odštetu između ostalog i zbog patnje koju su Kobi i njihova ćerkica Đina doživeli pre pada letelice.

Kobe Bryant, Vanessa Bryant

Harry How/Getty Images

Magazin TMZ koji je prvi objavio vest o tragičnoj pogibiji čuvenog NBA igrača, sad piše da je Kobijeva supruga Vanesa tužila kompaniju koja je bila vlasnik helikoptera koji se srušio, usmrtivši Kobija, Điđi i još sedam ljudi.

U tužbi se tvrdi da letilica te kompanije po pravilima leta nije smela da poleti tog kobnog 26. januara, jer je magla bila izuzetno niska i pilot se nalazio u zaslepljujućim uslovima pre nesreće.

U tužbi se takođe kaže da je pilot vozio 180 milja na sat u trenucima pre nego što se srušio u mestu Kalabasas u Kaliforniji.

Pilotu se na teret stavlja da nije ispravno procenio vreme i uslove pre poletanja, niti je uspeo da održi kontrolu nad helikopterom i izbegne "prirodne prepreke" tokom leta.

Tužbom se takođe traži odšteta za emocionalnu traumu koju su Kobi i Điđi pretrpeli dok se pilot borio da izađe iz kritične situacije pre udesa.

U tužbi se između ostalog kaže i da je pilot Džorž Zobajan ranije bio sankcionisan zbog letenja u uslovima smanjene vidljivosti, kao i da sam helikopter nije bio siguran. Ne piše zbog čega je bio nesiguran, pa se pretpostavlja da nije imao potreban sertifikat za letenje u lošim vremenskim uslovima.

Ne navodi se iznos tražene odštete, ali bi ona mogla da iznosi milione dolara, jer Vanesa traži krivičnu odgovornost tvrdeći da su pilot i kompanija bili bezobzirni.

U tužbi se traži odšteta zbog gubitka ljubavi, naklonosti, brige, udobnosti, podrške... Tužbom se takođe traži novac za gubitak finansijske podrške i za troškove sahrane i pogreba.

Komentari (38)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Yup

U našem pravnom sistemu, koji se razlikuje od njihovog, ovo ne bi prošlo, jer se radi o nedostatku pasivne legitimacije na strani tuženog. Drugim rečima tuže kompaniju koja proizvodi letelice, a u tužbi kao glavne razloge navode greške pilota koje su dovele do smrtnog ishoda. Dakle Kompanija ne može biti odgovorna za neprofesionalno postupanje pilota koje je dovelo do nesreće. Osim ako nam u članku niste prećutali nešto iz tužbe.

Odgovori 18 27

posmatrač

@Yup - A gde si to pročitao da neko tuži proizvođača letelice? Tuži se kompanija, vlasnik tih letelica, koji se bavi tom vrstom prevoza, zbog neprofesionalnosti, neodgovornosti,... Totalno nebitno, da li je, i ko od putnika možda insistirao na tom letu. On jednostavno nije trebao ni da se dogodi, ili je makar na vreme trebao da se prekine.

48 4

Yup

@posmatrac Razumeo sam iz teksta da je proizvodjač letelice u pitanju, šturo je opisano šta je zaista predmet tužbe. Ako je iznajmljivao uslugu od komapnije koja se ogleda u izdavanju letelice sa njiihovim pilotom onda ima osnova. Ako je njegov helikopter, a pilot unajmljen da vozi, onda nema.

10 6

* Sva polja su obavezna

Vanesa Brajant: Da je Kobi sa nama da proslavi…

Vanesa Brajant: Da je Kobi sa nama da proslavi…

Vanesa Brajant: Da je Kobi sa nama da proslavi…

Udovica NBA legende Kobija Brajanta Vanesa obratila se javnosti povodom izbora nekadašnjeg košarkaša Los Anđeles Lejkersa u Nejsmitovu Kuću slavnih i izjavila da je to dostignuće vrhunac njegove velike karijere.

Kobi i sedmoro finalista u Kući slavnih

Kobi i sedmoro finalista u Kući slavnih

Kobi i sedmoro finalista u Kući slavnih

Kobi Brajant i preostalih sedam finalista ući će ove godine u košarkašku Kuću slavnih.

Biramo najboljeg ’zakucavača’ svih vremena

Biramo najboljeg ’zakucavača’ svih vremena

Biramo najboljeg ’zakucavača’ svih vremena

Ko je najbolji ’zakucavač’ ikada viđen u istoriji NBA lige?

"Naši" Kingsi: Kako su zapravo ostali bez titule?

"Naši" Kingsi: Kako su zapravo ostali bez titule?

"Naši" Kingsi: Kako su zapravo ostali bez titule?

Sakramento Kingsi u kojima su na prelazu dva veka igrali Vlade Divac i Predrag Stojaković imali su sve potrebno da se u sportskoj Srbiji dodatno ustoliče kao košarkaški bogovi – harizmu, lepršavost, prkosan stav, rivalstva, simpatične pomagače, povoljan istorijski trenutak i priliku da budu prvaci.
Loading...