Saopštenje Baksa: Fokus sada nije na košarci

NBA 27. avg 20202:24 > 2:24
Patrick Smith/Getty Images

Pošto su odbili da igraju peti meč prve runde plej-of serije NBA lige, košarkaši Milvoki Baksa oglasili su se saopštenjem.

Baksi su odlučili da bojkotuju nastavak NBA lige, te da ne izađu na megdan Orlandu.

Nekoliko sati posle te odluke, igrači su se javno obratili. Saopštenje su pročitali Sterling Braun i Džordž Hil.

Povezano

U poslednja četiri meseca otkriveno je sa kakvim se nepravdama suočava naša afroamerička zajednica. Građani širom zemlje su podigli glas kako bi govorili protiv ovih nedela. U poslednjih nekoliko dana u državi Viskonsin videli smo grozan video kako je Džejkob Blejk sedam puta upucan u leđa od strane policajca. Uprkos zahtevima za promenom, nije bilo nikakve akcije, tako da naš fokus ne može biti na košarci.

Kada izađemo na teren, predstavljamo Milvoki i Visonsin, i od nas se očekije da igramo na visokom nivou, da uložimo maksimalan napor i da budemo odgovorni. Tih principa se držimo i zahtevamo od naših zakonodavaca i službi za sprovođenje zakona da čine isto. Zahtevamo pravdu za Džejkoba Blejka i tražimo da policajci snose odgovornost. Da bi se to dogodilo, neophodno je da država Viskonsin preduzme značajne mere za rešavanje pitanja policijske odgovornosti i brutalnosti. Podržavamo sve građane da se edukuju, preduzmu mirne i odgovorne akcije i ne zaborave da glasaju“.

Vlasnici franšize iz Milvokija pružili su punu odšku svojim igračima, istakavši da nisu znali da će biti bojkota.

Podsećamo, NBA liga je suspendovala sve mečeve koji su bili zakazani za noć između srede i četvrtka.