Galinari: Čekam Tea i Bobija, Jokić je čudovište

Harry How/Getty Images

Reprezentacija Srbije će na predstojećem Svetskom prvenstvu za košarkaše u Kini u grupi igrati protiv Italije koja će imati na raspolaganju iskusnog Danila Galinarija. Iskusni košarkaš je u intervjuu za Gazetu delo Sport i sam rekao da bi Italija mogla da bude iznenađenje Mundobasketa.

Danilo Galinari veruje da bi jedno od iznenađenja Svetskog prvenstva za košarkaše mogla da bude upravo njegova reprezentacija.

„Kada navijači i mediji pričaju o velikim favoritima na Svetskom prvenstvu niko ne pominje Italiju. Ne znam koliko daleko ćemo dogurati, ali Italija apsolutno može da bude Pepeljuga ovog turnira“, rekao je Galinari koji kaže da mu je san da osvoji medalju u Kini.

„To će umnogome zavisiti od toga sa kim ćemo igrati. Svi mi imamo zajednički san da dođemo do plasmana na Olimpijske igre u Tokiju. Na dohvat ruke nam je, znamo da je teško ali na prvenstvu kakvo je Svetsko prvenstvo sve je moguće. Moramo da verujemo. Ovaj tim ima talenat, ima iskustvo i pravi miks koji omogućava da se dobiju utakmice koje su važne“, ocenio je iskusni košarkaš.

Na pitanje koga jedva čeka da vidi na terenu, Galinari nema dilemu:

„Miloša Teodisića i Bobana Marjaovića, moje bivše saigrače iz Los Anđeles Klipersa. Ali i Nikolu Jokića sa kojim sam igrao u Denveru. On je čudovište“.

Bez obzira na veliki broj otkaza nekoh od najvažnijih igrača, Galinari i dalje smatra Amerikance za velike favorite:

„Naravno da su favoriti, čak i ako dođu sa trećim timom. Oni su jednostavno previše dobri. Treniraće ih Greg Popovič i biće isti onaj Pep koga znamo iz NBA lige. Njegova filosofija se neće promeniti iako je u pitanju drugačije takmičenje“, poručio je Galinari.