Kompletna Crna Gora upalila motore za Mundobasket

FIBA World Cup 25. jul 201916:37 > 16:42
KSCG

Košarkaši Crne Gore okupili su se u Podgorici i počeli pripreme za učešće na Mundobasketu, na kome će u prvoj fazi igrati protiv Grčke, Brazila i Novog Zelanda.

Ono što sigurno raduje sve ljubitelje košarke u Crnoj Gori i stručni štab na čelu sa selektorom Zvezdanom Mitrovićem je činjenica da se svih 20 igrača odazvalo pozivu i da je počelo sa radom za obaveze i iskušenja koja ih očekuju u Kini.

Mitrović je izvršio prozivku, igrači su obavili lekarske preglede i prve treninge će odraditi u glavnom gradu Crne Gore, a zatim sledi selidba na najteži deo priprema koji će biti odrađen u Kolašinu. Naravno, državni tim će imati i kvalitetne kontrolne mečeve, kako bi što spremnije dočekao Mundobasket.

„Očekivanja su dobro poznata. Idemo dalje kao što smo i krenuli u celokupni projekat kvalifikacija, sada i učešća na Svetskom šampionatu. Tiho i optimistički, pripremajući se za svakog narednog protivnika. To je naš moto i filozofija. Zahvalan sam momcima, u svoje ime i u ime Saveza, što su se svi odazvali pozivu. Želim da nas posluži zdravlje, da se borimo kao što smo se do sada borili u svim situacijama,“ naglasio je selektor Mitrović.

Iskusnom Blagoti Sekuliću nastup na Svetskom prvenstvu biće kruna reprezentativne karijere. 

Motiva nam sigurno neće nedostajati. Nadam se da će nas zaobići povrede, da će sve proći kako treba. Cilj je da prođemo prvu fazu takmičenja, da preskočimo grupu u kojoj će nam rivali biti Grčka, Novi Zeland i Brazil. Ne možemo bilo šta da obećamo, već da se kao do sada borimo, trudimo i pružimo sve od sebe. Naravno, da uz sve navedeno, verujemo da možemo do cilja, do druge faze takmičenja.“

Bojan Dubljević i Derik Nidam naknadno će se priključiti pripremama, a na prozivci je bio Nikola Vučević, momak koji je nedavno stavio paraf na novi četvorogodišnji ugovor sa Orlandom.

KSCG

‘Mislim da je sjajna stvar za crnogorsku košarku što ćemo igrati prvi put na Svetskom pvenstvu. Nakon Olimpijskih igara to je najveće takmičenje. Ne treba neke specifične ciljeve postavljati, već se posvetiti pripremama. Nadam se da ćemo u Kinu krenuti zdravi i kompletni, što je primarni uslov da pokušamo da napravimo što bolji rezultat,“ poručio je Vučević

Košarkaši Crne Gore će trenirati u Podgorici do 1. avgusta, potom idu u Kolašin. Tokom boravka u Kolašinu odigraće i prijateljski meč zatvorenog tipa protiv Asvela, ekipe koju predvodi selektor Zvezdan Mitrović, koja je nedavno osvojila titulu u Francuskoj i koja će igrati u Evroligi u narednoj.

Crna Gora će učestvovati na dva turnira. Od 15. do 17. avgusta u Lionu, a rivali će biti Francuska, Argentina i Brazil. Izabranici Zvezdana Mitrovića 20. avgusta putuju za Kinu, gde će od 23. do 27. igrati na turniru sa Iranom, Nigerijom i Poljskom.