Redak slučaj ovih dana: Redik razmišlja o timu SAD

FIBA World Cup 25. jul 201918:36 > 18:40
Mitchell Leff/Getty Images

Bek Nju Orleans Pelikansa Džej-Džej Redik razmatra priključenje osiromašenoj košarkaškoj reprezentaciji SAD na Svetskom prvenstvu u Kini koje startuje 31. avgusta.

„Drim tim“ ima velikih problema sa otkazima igrača, a selektoru Gregu Popoviću otkazala su do sada čak devetorica igrača sa probitnog spiska otkazala učešće na Mundobasketu.

Poslednji u nizu igrača koji su se zahvalili treneru San Antonio Sparsa bio je krilni centar Klivlend Kavalirsa Kevin Lav.

Redik je izjavio da bi mu bila čast da nastupi za nacionalni tim svoje države, ali da i dalje razmišlja o toj odluci jer sa porodicom treba da se odseli i privikne na novi grad, a boravak u kampu reprezentacije je šestonedeljna obaveza.

Van sebe sam od oduševljenja što me uopšte razmatraju kao potencijalnog reprezentativca, ali moram da organizujem i prelazak svoje porodice u Nju Orleans“, izjavio je Džonatan Klej Redik za američki ESPN.

Redik ima 35 godina, a sjajni šuter je do sada u 13 godina dugoj NBA karijeri igrao za Orlando, Milvoki, Kliperse, Filadelfiju i Nju Orleans.

Trenutno se na spisku Grega Popovića nalaze:

Herison Barns, Džejlen Braun (naknadno pozvan), Andre Dramond, Kajl Kuzma, Bruk Lopes, Kajl Lauri, Kris Midlton, Pol Milsap, Donovan Mičel, Džulijus Rendl, Markus Smart (naknadno pozvan), Džejson Tejtum, Pi-Džej Taker, Majls Tarner, Kemba Voker i Tadeus Jang.