Nidam: Crna Gora je moja kuća, cilj je druga faza na SP

FIBA World Cup 30. jul 201916:00 > 16:05
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore pripremaju se polako za selidbu iz Podgorice u Kolašin gde će obaviti najteži deo pripreme za Mundobasket. Bojan Dubljević će se saigračima iz državnog tima pridružiti prvog, a Nikola Vučević 7. avgusta.

Kao što smo najavili, odradili smo testove da vidimo u kakvom je ko stanju. Normalno, neki su spremniji, a neki manje spremni u ovom trenutku. Cilj je da u Podgorici imamo individualni pristup, a krenuli smo malo i sa taktičkim delom rada, sa tranzicijom, košarkom. Plan je da u ovih sedam dana rada u Podgorici dovedemo igrače u takvo stanje da od 1. avgusta u Kolašinu krenemo sa maksimalno ozbiljnom košarkom“, naglasio je selektor Crne Gore Zvezdan Mitrović i nastavio:

Do 14. avgusta ćemo imati jasnu sliku i tada ćemo moći da saopštimo spisak od 14 igrača, koji bi ako sve bude u redu trebalo da brane ugled Crne Gore na Svetskom šampionatu u Kini”.

Povezano

Igrač koji će se sigurno naći na skraćenom spisku je Amerikanac sa crnogorskim pasošem Derek Nidam koji se tokom leta ponovo vratio u Mornar sa kojim je osvojio prvu titulu u istoriji kluba iz Bara.

Volim da kažem da sam ponovo kući, jer sam već četiri godine u reprezentaciji Crne Gore. Sledeća godina će mi biti druga u Baru, tako da se ovde osećam izuzetno lepo, baš kao kod kuće. Atmosfera je pozitivna kao i uvek. Fokusirani smo na sve što treba da radimo. Dobro se poznajemo, tako da sa te strane nema nikakvih problema, i možemo da uživamo u pripremama za Kinu“, rekao je Derek Nidam i nastavio:

Nadam se da možemo da ostvarimo dobar rezultat na Mundobasketu. Cenimo i poštujemo Grčku, Brazil i Novi Zeland, ali se nadamo da možemo da stignemo do druge faze takmičenja na planetarnoj smotri”.

Prvi kontrolni meč tokom priprema, Crna Gora će imati protiv Asvela 11. avgusta. Radi se o ekipi koju vodi selektor Crne Gore, Zvezdan Mitrović i koja je prošle sezone osvojila titulu i Kup u Francuskoj. Zatim sledi turnir u Lionu od 15. do 17. avgusta na kojem će učestvovati Francuska, Argentina i Brazil.

Finalnu proveru za Mundobasket, Crna Gora će imati na turniru u Kini na kome će učestvovati Iran, Nigerija i Poljska. Turnir se igra od 23. do 27. avgusta, a posle ovog turnira, selektor Mitrović će saopštiti spisak od 12 igrača za Mundobasket.