Pauel: Kanada ambiciozna, ali konkurencija je baš jaka

FIBA World Cup 1. avg 201910:01 > 10:03
Elsa, Getty Images

Centar Dalas Meveriksa i reprezentacije Kanade Dvajt Pauel smatra da njegov tim može da dogura daleko na Svetskom prvenstvu u Kini.

“Mislim da imamo mnogo talentovanih momaka u timu. Od mladića do veterana, a kada kažem veterana, mislim na momke poput Korija Džozefa i Kelija Olinika koji imaju samo 27-28 godina. Imamo odličnu grupu igrača pred kojima su godine zajedničkog igranja. Dobro napredujemo i budućnost će biti svetla ako nastavimo ovako. Tu su i mladi momci poput Džamala Mareja i Ar-Džeja Bereta“, kaže 28-godišnji Pauel, koji je prošle sezone prosečno beležio 10,6 poena i 5,3 skoka.

Kanađani neće moći da računaju na Endrua Viginsa i Tristana Tompsona, ali imaju jak tim uprkos tome i u grupi će se suprotstaviti Australiji, Litvaniji i Senegalu.

“To je vrlo konkurentna grupa, najblaže rečeno. Moramo da budemo spremni od prvog minuta prve utakmice kako bismo izbegli bilo kakva iznenađenja. To su sve dobre ekipe. Znamo koliko je Litvanija izvrstan tim sa NBA igračima poput Sabonisa i Valančunasa, i sa tradicijom uspeha i borbenosti na reprezentativnom nivou. Senegalu takođe dobro ide i neće da dođu u Kinu samo reda radi“.

Povezano

Prvi rival Kanađanima biće Australija, koja takođe ima visoke ambicije.

“Da, već na startu sa jednim od favorita, Australija je ekipa koja može da medalje. Biće to teška bitka dve ekipe sa velikim očekivanjima ovog leta, ali i u budućnosti. Australija ima mnogo iskusnih igrača i onih koji mogu da prelome meč. Moramo da igramo u visokom intenzitetu i čvrsto u odbrani“, rekao je momak iz Toronta i dodao:

“Cilj nam je da odemo što dalje. Jesmo ambiciozni, ali znamo da je turnir otvoren i da ima mnogo timova koji se bore za medalju. Konkurencija u svetu je sve veća, biće sve teže doći do postolja“.

Svetski šampionat na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.