Mekolum: Zašto bih rizikovao odlaskom u Kinu?

FIBA World Cup 7. avg 201912:11 > 12:14
Matthew Stockman/Getty Images

Jedan od najboljih košarkaša Portland Trejl Blejzersa Si Džej Mekolum je objasnio svoju odluku da se ne pridruži selekciji Sjedinjenih Država na Svetskom prvenstvu u Kini. On kaže da mu je priprema za novu sezonu važnija.

Sa Portland Trejl Blejzersima Si Džej Mekolum je imao veoma dugačku ali i uspešnu sezonu. Si Džej, Demijan Lilard i društvo su dogurali do finala Zapada gde ih je počistio Golden Stejt, pa se očekivali da upravo njih dvojica budu i veliki aduti američke reprezentacije na Mundobasketu u Kini. Ipak Si Džej je prvi odustao od igranja za nacionalni tim.

Povezano

 „Mislim da su i ostali momci na to gledali ovako: ‘Zašto bih išao i potencijalno ispao iz sastava?’ Ili dela priprema. Ako svi igramo, manje se spremamo za sezonu i manja je minutaža zbog toga. Mnogi igrači ne igraju za reprezentaciju, onda će tvoji minuti porasti kroz sezonu i to će uticati na mart kada je najvažniji deo sezone. U januaru taj deo počinje, pre pauze za Ol-star, posle Ol-stara i sve se lomi u martu i aprilu. Te dodatne milje i dodatni sati treniranja tokom leta… Ja sam ih imao najviše svake godine, ne želim da idem u Australiju ili Kinu i onda da se vratim i da moram da se spremam za novu sezonu kada bih mogao da strateški planiram svoje pripreme“, rekao je Si Džej Mekolum.

Svetsko prvenstvo u Kini počinje 31. avgusta i traje do 15. septembra dok nova sezona NBA lige kreće 22. oktobra. Predsezona NBA lige počinje početkom oktobra.