Đorđević izabrao putnike za Kinu

FIBA World Cup 8. avg 201914:00 > 14:00
Jamie Squire/Getty Images

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević je odlučio da pripreme za Mundobasket nastavi sa 14 igrača.

 U završnoj fazi priprema u timu neće biti Dejan Todorović, Aleksa Avramović i Nikola Jovanović.

Povezano

To znači da za mesto na Svetskom kupu konkurišu Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Vladimir Lučić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Stefan Birčević, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov i Boban Marjanović.

Srbija u subotu u beogradskoj “Štark areni” od 21.00 sat igra protiv Litvanije. Protiv istog tima, izabranici Aleksandra Đorđevića igraće 12. avgusta u Kaunasu.

Nakon toga, Srbija će od 16. do 18. avgusta učestvovati na „Akropolis kupu“, a rivali će im biti Grčka, Italija i Turska.

Srpski košarkaši 20. avgusta putuju u Kinu, gde će imati poslednje tri provere pred Svetsko prvenstvo. U Šenjanguu će 23. avgusta igrati sa Italijom, dva dana kasnije sa Novim Zelandom i na kraju 27. avgusta sa Francuskom.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića iz Šenjanga putuju u Fošan, gde 31. avgusta u 9.30 po srednjeevropskom vremenu utakmicom grupe D sa Angolom otvaraju Svetsko prvenstvo. Pored Angole rivali srpskih košarkaša biće reprezentacije Filipina i Italije.

Selektor je prethodno izjavio da će konačni spisak od 12 igrača saopštiti neposredno pred početak prvenstva.