Dugo nije bilo otkaza: I Lauri propušta SP

Ethan Miller/Getty Images

Plejmejker Toronto Reptorsa Kajl Lauri neće nastupiti na Svetskom prvenstvu u Kini, pošto mu lekarski tim reprezentacije nije dozvolio učešće, napisao je Amerikanac na svom Instagram profilu.

Otkazi su lajtmotiv pirpremnog perioda pred Mundobasket kada se radi o selekciji SAD, pošto je više od 15 igrača sa inicijalnog spiska otkazalo selektoru Gregu Popoviću.

Prethodni igrač koji se zahvalio treneru San Antonio Sparsa bio je krilni centar Sakramento Kingsa Marvin Begli.

Nadao sam se da će mit lekarski tim dozvoliti da igram na Svetskom prvenstvu, ali se to nažalost nije dogodilo. Imao sam nadu da ću biti u stanju da pomognem svojoj zemlji na prvenstvu u potrazi za zlatom. Mnogo volim da igram za reprezntaciju, ali ću morati da podržim momke od kuće. Na kraju verujem da će momci koji su na spisku igrati sjajno i da će doneti zlato. Napred reprezentacija SAD“, napisao je Kajl Lauri, koji se oporavlja od povrede palca.

Lauri ima 33 godine, u NBA je od 2006. godine, kada su ga kao 24. pika prve runde drafta izabrali Memfis Grizlisi. Plejmejker je nastupao za tim iz Tenesija tokom prve tri sezone u NBA karijeri, a potom je igrao za Hjuston Rokitse, odakle je 2012. prešao u Toronto Reptorse, sa kojima je u ovoj godini ostvario najveći uspeh u karijeir – osvojio je šampionski prsten NBA.

Lauri je u prethodnoj sezoni na 65 mečeva regularne sezone kao starter beležio 14,2 poena i imao 8,7 asistencija za oko 34 minuta na parketu u proseku.

Igrači koji su trenutno na spisku selektora Popovića su:

Harison Barns, Džejlen Braun, Dieron Foks, Džo Heris, Kajl Kuzma, Bruk Lopes, Kris Midlton, Donovan Mičel, Mejson Plamli, Markus Smart, Džejson Tejtum, Pi-Džej Taker, Majls Tarner, Kemba Voker i Derik Vajt.

https://www.instagram.com/p/B1FDGoOlBBz/