Jordanci drugi put na SP: Mladi smo i energični

FIBA World Cup 14. avg 201912:01 > 12:02
Anthony Au-Yeung/Getty Images

Kapiten reprezentacije Jordana Zaid Abas kaže da se raduje predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini, svom drugom učešću na svetskim šampionatima, posle 2010. godine.

Abas je pre devet godina prosečno beležio 15,2 poena i 8,4 skoka, Jordan je od Australije izgubio sa jednim poenom, a od Argentine sa devet poena razlike.

“Neću da vas lažem, bilo je mnogo pritiska. Bio je to naš debi i mogli smo da osetimo da nas ceo svet gleda na najvećem košarkaškom takmičenju, ali uspeli smo da održimo koncentraciju i da odigramo na svom maksimumu. Nadam se da ću moći da igram kao 2010, imam više samopouzdanja i iskustva“, kaže 201 cm visoki Abas.

Doduše, Jordan je tada izgubio i od Srbije sa 50 poena razlike, a izgubio je i od Nemačke i Angole.

Povezano

“Za mene je bila čast što sam bio deo toga i što smo igrali sa najboljim timovima i najvećim imenima svetske košarke“.

Abas je šest godina proveo u kineskoj ligi, a sada ima 35 godina.

“Te 2010. godine sam bio mlad, bio je to moj prvi put na visokom nivou. Sada mogu više da pomognem ekipi kao vođa i kao kapiten. U odnosu na taj, ovaj tim ima više energije i više mladih igrača – mislim da će to biti dobro za nas“, zaključio je Abas.

Jordan je u grupi G sa Nemačkom, Francuskom i Dominikanskom Republikom, a Mundobasket na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.