Grci se zahvalili Mancarisu i Janisovom bratu

FIBA World Cup 15. avg 201914:26 > 14:29
fiba.basketball

U grčkoj reprezentaciji na Svetskom prvenstvu neće biti Vangelisa Mancarisa i Kostasa Adetokunba. Tako je u grčkoj selekciji ostalo 14 igrača koji će konkurisati za Mundobasket u Kini.

Pred Akropolis kup u Atini Grci su ostali sa 14 igrača u konkurenciji za Svetsko prvenstvo u Kini. Selektor Tanasis Skurtopulos se zahvalio Vangelisu Mancarisu koji je imao dosta problema sa povredama u poslednje vreme i nije imao pravu formu u Olimpijakosu, a i na njegovoj poziciji su Grci dobro potkovani sa Nikom Kalatisom, Kostasom Slukasom i novim igračem Panatinaikosa Joanisom Atineuom.

Kostas Adetokunbo će posle priprema sa grčkom reprezentacijom moći da se posveti spremanju nove NBA sezone gde će igrati za Los Anđeles Lejkerse. Ovaj 21-godišnji Janisov brat je posle studija na Dejton univerzitetu imao dvosmerni ugovor sa Dalasom, a za Mevse je odigrao dve utakmice u NBA ligi prethodne sezone.

Povezano

Za sastav grčke selekcije konkurišu sada Kostas Slukas, Nik Kalates, Joanis Atineu, Kostas Papanikolau, Joanis Papapetru, Panajotis Vasilopulos, Tanasis Adetokunbo, Adonis Koniaris, Janulis Larentzakis, Janis Adetokunbo, Jorgos Printezis, Konstatninos Mitoglu, Jorgos Papajanis i Janis Burusis. Ovaj sastav biće na raspolaganju selektoru Skurtopulosu na Akropolis kupu na kom će rivali Grčkoj biti Italija, Turska i Srbija. 

Grci su u grupi F na Svetskom prvenstvu sa Novim Zelandom, Brazilom i Crnom Gorom koja im je i prvi protivnik 1. septembra. u Nanđingu.